[B] Wymiana gumowych nakładek na pedały sprzęgła i hamulca

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
GrzeŚ_79

[B] Wymiana gumowych nakładek na pedały sprzęgła i hamulca

#1 Post autor: GrzeŚ_79 »

Witam
Czy Ktoś ma może doświadczanie w temacie wymiany nakładek na pedały hamulca lub sprzęgła ??

Ogólnie do ZB można kupić nakładkę do hamulca, do sprzęgła GM nie przewiduje , tylko z całym ramieniem (wg EPC).
Czy Ktoś wymieniał i wie jak i czy ewentualnie nakładka od hamulca pasuje do sprzęgła, bo wyglądają podobnie, ale może mocowanie jest inne.
Z góry dziękuje za pomoc

Ps. handlarz potrafi wszystko :)

GrzeŚ
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 01:24 przez GrzeŚ_79, łącznie zmieniany 1 raz.

kwro

#2 Post autor: kwro »

Prosto zdejmujesz stare zakładasz nowe ;) są do kupienia być może nie oryginał GM ale na pierwszy rzut oka nie odróżnisz :)
nakladki

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: Bodek »

Nakładki gumowe:

GUMA

Wersja OPC:

OPC
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

GrzeŚ_79

#4 Post autor: GrzeŚ_79 »

Ale jeśli chodzi o te gumowe to są tylko na hamulec a na sprzęgło jest z ramieniem.
Czy aby na pewno będzie pasowało na sprzęgło, Ktoś to już testował ??

Jak dopytuje sprzedawców to się wycofują i mówią że tylko na hamulec .

Carcom1

#5 Post autor: Carcom1 »

Są takie same na pedał sprzęgła i hamulca nr oryginału to 05 60 775

kwro

#6 Post autor: kwro »

Najlepiej sprawdź "organoleptycznie" jak masz u siebie. Jak da sie ściągnąć ta gumowa nakładkę z pedału sprzęgła to pasuje. U siebie wymieniałem i nie było problemu , rocznik 06

kubik_CDTi

#7 Post autor: kubik_CDTi »

Bodek_K pisze: Wersja OPC:

OPC
To są podróbki.
http://allegro.pl/opc-nakladki-na-pedal ... 92616.html to są oryginalne SPORT/OPC

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#8 Post autor: Bodek »

kubik_CDTi pisze:

OPC
To są podróbki.
http://allegro.pl/opc-nakladki-na-pedal ... 92616.html to są oryginalne SPORT/OPC
OK, ale jest to 301zł z przesyłką - nie wiem czy to jest sens taką kasę wydawać na nakładki, nawet jak wyglądają OK.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kubik_CDTi

#9 Post autor: kubik_CDTi »

Bodek_K pisze:
kubik_CDTi pisze:

OPC
To są podróbki.
OK, ale jest to 301zł z przesyłką - nie wiem czy to jest sens taką kasę wydawać na nakładki, nawet jak wyglądają OK.
To są używane,nowe kosztują 500zł :lol:
Te dorabiane są moim zdaniem niebezpieczne,bo nie mają nic gumy i na prawdę na mokrych butach nie problem,żeby się pedał omsknął

Anony Mous

#10 Post autor: Anony Mous »

Carcom1 pisze:Są takie same na pedał sprzęgła i hamulca nr oryginału to 05 60 775
potwierdzam...sąsiad zmieniał.....Na sprzegło kupił tą od hamulca.....są identyczne....EPC rzeczywiście wprowadza w błąd. Gość w ASO też był zdziwiony.

GrzeŚ_79

#11 Post autor: GrzeŚ_79 »

Ok, dzięki za pomoc, zamówię w necie i wymienię, bo wyglądają nieestetycznie ;)
Niby 130kkm a guma od sprzęgła na pół łysa, przebieg niby oryginalny i auto po wymianie sprzęgła,
pewnie chodziła po mieście, albo poprzedni właściciel lubił jeździć na pół-sprzęgle .

Tak czy inaczej dzięki za pomoc i rozwianie moich wątpliwości :piwo: .
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011, 22:42 przez GrzeŚ_79, łącznie zmieniany 1 raz.

Woytas

#12 Post autor: Woytas »

Ja, jak kupiłem Zosię...a była to zima. Chodziłem w butach z bardzo twardym traktorkiem na podeszwie - w 1,5 miesiąca z pięknych, gumowych nakładek zrobiłem takie, na pedale hamulca, jak u niektórych po 150kkm tak nie wyglądają :D
Też muszę zamówić nakładki

pozdr

Grisza

#13 Post autor: Grisza »

kubik_CDTi pisze:
Bodek_K pisze:
kubik_CDTi pisze:

OPC
To są podróbki.
To są używane,nowe kosztują 500zł :lol:
nowe oryginalne to kosztują 397,29 zł :) (nr części: 93199182, nr katalogowy: 17 11 007)

iceman_n
Świeżak
Model:

#14 Post autor: iceman_n »

podbijam, co prawda mam ZA, ale podejrzewam że nie ma tutaj jakichś udziwnień i wszystko jest podobnie montowane, ale kompletnie nie wiem jak to się wymienia, nakleja się jakoś czy jak? :D

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#15 Post autor: Bodek »

iceman_n pisze:podbijam, co prawda mam ZA, ale podejrzewam że nie ma tutaj jakichś udziwnień i wszystko jest podobnie montowane, ale kompletnie nie wiem jak to się wymienia, nakleja się jakoś czy jak? :D
Nakładki na padały

Obrazek Obrazek

Nowe

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”