Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ronin pisze:A masz hak ? Jeśli tak to kupiłeś zestaw Valeo do tego przystosowany ?
Nie, nie mam haka więc mi to "lotto"
Czy ktoś może mi rozpisać wiązkę idącą do lewej tylnej lampy? Nie bardzo kumam (na razie), gdzie mam się wpiąć z czujnikami... Wiem, że do "wstecznego", ale który to kabelek... Który to masa itp... Może być jakiś schemacik, foto itp... Zależy mi na czasie, bo w sobotę kończę to co zacząłem
Czy można NIEORYGINALNE czujniki cofania np firmy Valeo (4 czujki + buzer) podłaczyć pod wtyczkę od czujników, którą mam z prawej strony za tylną lampą?
Dzięki. Tak tylko pytałem. Myślałem, że można zestaw Valeo podpiąć pod odpowiednie kabelki i może to zadziała. Jutro montuję w/w czujniki pod masę i światło cofania. Masz może jakieś dodatkowe wskazówki? Czy najpierw wpiąć masę czy kabelek pod światła cofania? Rozumiem, że kluczyk nie może być nawet włożony do stacyjki. Dla mnie na razie niezbyt jasna jest sprawa jak wciągnąć kable do środka auta. Wiem, że jest "korek" w schowku narzędziowym. Czy się go jakoś wyciąga, wykręca? Sam przewiercałeś go, aby wprowadzić kable?
norbert_p, wiązkę kabli wprowadziłem od spodu właśnie przez ten otwór w schowku w bagażniku, w miejsce oryginalnej zatyczki plastikowej dałem odpowiednio dobraną uszczelkę gumową z takim nacięciem po obwodzie żeby dobrze się ułożyła w tym otworze (pochodziła z Syreny), kabel ze schowka narzędziowego wciągnąłem do lewego schowka w bagażniku przy REC. W zasadzie nie zastanawiałem się który kabel w jakiej kolejności wpiąć do przewodów idących do światła cofania, następnie podłączyłem wtyczki do centralki PDC zgodnie ze schematem i próba działania - od tego momentu cieszę się własnoręcznie zmontowanym PDC.
witam jakie czujniki polecacie może ktoś coś zakładał?? ja na razie dokupiłem listwę oczywiście używaną... teraz poszukuję dobrego zestawu czujników.... i czas będzie zakładać wszystko...