UBEZPIECZENIE do Zafiry - jakie, gdzie?
Moderator: Tunio999
Odnośnie tych szyb w L4 , miałem takie ubezpieczenie w passacie ( nie było zdjęć) zadzwoniłem w pon. rano i zgłosiłem szkodę która miała miejsce w pt. wieczorem ( od małej ryski przez weekend zrobiła się dość spora) pani w telefonie odpowiedziała że nie mam ubezpieczonych szyb krew mnie zalała a pech chciał że byłem cały dzień po za domem i nie mogłem sprawdzić umowy.
Gdy już wiedziałem że robi ze mnie wała od razu tam dzwoniłem, oczywiście mnie przeprosili za tą pomyłkę a :jeb: mnie na tym że szkodę zgłosiłem po 24 h. o czym niestety nie miałem pojęcia bo i w umowie tego nie było chyba że jakoś mało czytelnie (pisałem pisma itd.) ale niestety ubezpieczyciele są nie do ruszenia mają takie myki i zapisy , że tylko sprawy sądowe mnóstwo straconego czasu itd.
Gdy już wiedziałem że robi ze mnie wała od razu tam dzwoniłem, oczywiście mnie przeprosili za tą pomyłkę a :jeb: mnie na tym że szkodę zgłosiłem po 24 h. o czym niestety nie miałem pojęcia bo i w umowie tego nie było chyba że jakoś mało czytelnie (pisałem pisma itd.) ale niestety ubezpieczyciele są nie do ruszenia mają takie myki i zapisy , że tylko sprawy sądowe mnóstwo straconego czasu itd.
Przejąłem polise po poprzednim właścicielu, z pełnym 60% zniżek w PZU
OC+NNM+AUTO POMOC+AUTO SZYBA = 632 zł
sprawdzałem z ciekawości w LIBERTY, mam tam moje VW POLO ubezp. wyszło chyba ok 400 za samo OC czyli dosyć zbliżona cena jakby dobrać jeszcze szybę i nnw.
Zlooty, tak jest taki zapis, że szkodę musisz zgłosić do 24h. tylko teraz nie wiem do jakiej szkody jak to wygląda, Ty mówisz pewnie o AC z tego co się domyślam, bo chyba jak ktoś Tobie skasuje auto, i masz dane sprawcy to u jego ubezpieczyciela masz bodajże żeby Cię nie skłamać 72h, żeby się upomnieć o swoje
OC+NNM+AUTO POMOC+AUTO SZYBA = 632 zł
sprawdzałem z ciekawości w LIBERTY, mam tam moje VW POLO ubezp. wyszło chyba ok 400 za samo OC czyli dosyć zbliżona cena jakby dobrać jeszcze szybę i nnw.
Zlooty, tak jest taki zapis, że szkodę musisz zgłosić do 24h. tylko teraz nie wiem do jakiej szkody jak to wygląda, Ty mówisz pewnie o AC z tego co się domyślam, bo chyba jak ktoś Tobie skasuje auto, i masz dane sprawcy to u jego ubezpieczyciela masz bodajże żeby Cię nie skłamać 72h, żeby się upomnieć o swoje
Ja dziś ubezpieczyłem w MTU OC+AC Full na całą europę+NNW+Assistance na całą europę+Auto szyba 2224zł na 2 raty posiadam 60% zniżek na OC na AC dostałem tez 60% zniżki chociaż nigdy AC nie miałem.
Dla wyjezdzajacych poza PL polecam Assistance "ADAC" jak by ktoś potrzebował info na ten temat zapraszam na priv.
Dla wyjezdzajacych poza PL polecam Assistance "ADAC" jak by ktoś potrzebował info na ten temat zapraszam na priv.
Mi dziś miła pani w lokalnym, uchodzącym za najtańszy, biurze ubezpieczeń policzyła kilka opcji na OC. Mam 60% zniżek, plus zniżka za dziecko i wiek ponad 29 lat (pani pyta ile mam lat, gdyż sądziła, że mniej jak 29 ..podziękowałem za komplement)
Warta 700zł, PZU 630zł, Generalli 530zł....a potem kalkuacja online w moim ukochanym Mbanku....i 410zł. Kraków wiedzę ma jak zwykle wysokie stawki....bo niektórzy piszą, że mają koło 400zł u normalnego ubezpieczyciela....nie wirtualnego.
edit
właśnie zakupiłem OC online w Mbank, 405zł
Warta 700zł, PZU 630zł, Generalli 530zł....a potem kalkuacja online w moim ukochanym Mbanku....i 410zł. Kraków wiedzę ma jak zwykle wysokie stawki....bo niektórzy piszą, że mają koło 400zł u normalnego ubezpieczyciela....nie wirtualnego.
edit
właśnie zakupiłem OC online w Mbank, 405zł
Witam to ja też dodam że wszędzie szukałem i najtaniej OC wypadło w Liberty Direct. Po wypełnieniu kalkulacji z ich stronki wyszło 370zł wpisałem też kod od kolegi z naszego forum i on zarobił 50zł i ja też czyli końcowa kwota 320zł To samo OC
Dobrałem jeszcze Premium Assistance (Polska i Europa) za 119zł i podpisałem umowę na polisę za 439zł Ciekawe czy ktoś z Was ma taniej
Poprzednie ubezpieczenie OC miałem w Generali 450zł
Jeżeli podasz mój numer polisy 90663194 to dostaniesz dodatkową zniżkę:
50 zł przy zakupie pakietu OC
100 zł przy zakupie pakietu OC+AC
Sprawdź swoją składkę zadzwoń pod nr tel: 22 589 91 91
https://www.libertydirect.pl/ - przy robieniu kalkulacji kod nie działa trzeba podać go telefonicznie. Konsultant twierdzi że mają błąd na stronie :>
Dobrałem jeszcze Premium Assistance (Polska i Europa) za 119zł i podpisałem umowę na polisę za 439zł Ciekawe czy ktoś z Was ma taniej
Poprzednie ubezpieczenie OC miałem w Generali 450zł
Jeżeli podasz mój numer polisy 90663194 to dostaniesz dodatkową zniżkę:
50 zł przy zakupie pakietu OC
100 zł przy zakupie pakietu OC+AC
Sprawdź swoją składkę zadzwoń pod nr tel: 22 589 91 91
https://www.libertydirect.pl/ - przy robieniu kalkulacji kod nie działa trzeba podać go telefonicznie. Konsultant twierdzi że mają błąd na stronie :>
Witam,
I ja zbieram oferty różnych ubezpieczycieli bo za 3 tygodnie kończy mi się ubezpieczenie.
Obecne posiadam w UNIQA i dzisiaj rozmawiałem z ich agentem. Wycenił moją Zosieńkę na kwotę 28 672 zł i od niej przy pełnych zniżkach na OC i AC + NNW + Asistance(Polska i Europa) oczywiście bez udziału własnego przy szkodzie i kradzieży wyszło mu 1360 zł (jednorazowa wpłata).
U konkurencji w LIBERTY Direct wyszło 1180 przy zastosowaniu magicznego kodu promocyjnego (czyli zniżka 100 zł) ale zmuszają do udziału własnego w przypadku kradzieży w wysokości 10%. Więc wychodzi bardzo podobnie.
Mam jeszcze trochę czasu i na spokojnie robię dalsze porównania.
Mam już pewne przemyślenia i jak się zdecyduję to dam znać.
Pozdrawiam
marlow
I ja zbieram oferty różnych ubezpieczycieli bo za 3 tygodnie kończy mi się ubezpieczenie.
Obecne posiadam w UNIQA i dzisiaj rozmawiałem z ich agentem. Wycenił moją Zosieńkę na kwotę 28 672 zł i od niej przy pełnych zniżkach na OC i AC + NNW + Asistance(Polska i Europa) oczywiście bez udziału własnego przy szkodzie i kradzieży wyszło mu 1360 zł (jednorazowa wpłata).
U konkurencji w LIBERTY Direct wyszło 1180 przy zastosowaniu magicznego kodu promocyjnego (czyli zniżka 100 zł) ale zmuszają do udziału własnego w przypadku kradzieży w wysokości 10%. Więc wychodzi bardzo podobnie.
Mam jeszcze trochę czasu i na spokojnie robię dalsze porównania.
Mam już pewne przemyślenia i jak się zdecyduję to dam znać.
Pozdrawiam
marlow
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Witam miłośników ZAFIRY. Ubezpieczyłem dziś auto w PZU. Miałem kalkulacje z czterech firm. PZU, WARTA, HESTIA i HDI. przy 60% zniżk i ZOSIA 2.2DTI. Oto wyniki OC, NNW - na 10000zł, SZYBY - na 2000zł i MiniAsistans:
PZU - OC 474zł, NNW - 66zł, Szyby - 120zł, MiniAistans - gratis = 660zł
WARTA - OC 1193zł, NNW - 95zł, Szyby - 69 zł, MiniAistans - gratis = 1288zł
HESTIA - OC 431zł, NNW - 101zł, Szyby - 90 zł, MiniAistans - 5zł = 627zł
HDI - OC 581zł, NNW - 50zł, Szyby - 69zł, MiniAistans - 15zł = 715zł
Zdziwienie moje okrutne gdyż do tej pory wszystkie auta ubezpieczałem w WARCIE. Zanim coś kupisz trzy razy się trzeba zastanowić, chociaż ZOSIKĘ wziąłem bez zastanawiania się - URZEKŁA mnie
PZU - OC 474zł, NNW - 66zł, Szyby - 120zł, MiniAistans - gratis = 660zł
WARTA - OC 1193zł, NNW - 95zł, Szyby - 69 zł, MiniAistans - gratis = 1288zł
HESTIA - OC 431zł, NNW - 101zł, Szyby - 90 zł, MiniAistans - 5zł = 627zł
HDI - OC 581zł, NNW - 50zł, Szyby - 69zł, MiniAistans - 15zł = 715zł
Zdziwienie moje okrutne gdyż do tej pory wszystkie auta ubezpieczałem w WARCIE. Zanim coś kupisz trzy razy się trzeba zastanowić, chociaż ZOSIKĘ wziąłem bez zastanawiania się - URZEKŁA mnie
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
Ja mam pakiet OC+AC+KR+Szyby+Asistance w wariancie NAVI w Aviva
Przy płatności na 4 raty łączny koszt 1751zł, wartość auta 17300zł, udział własny w szkodzie z AC i kradzieży 1000zł, zniesiona amortyzacja części, szyby udział własny przy czołowej 150 zł.
Z Asistance już miałem przyjemność korzystać - bezproblemowe załatwienie lawety.
Moje zniżki - 40% na OC i przeniesione 40% na AC, zniżka za dziecko i wiek, prawko od 16-tu lat.
Przy płatności na 4 raty łączny koszt 1751zł, wartość auta 17300zł, udział własny w szkodzie z AC i kradzieży 1000zł, zniesiona amortyzacja części, szyby udział własny przy czołowej 150 zł.
Z Asistance już miałem przyjemność korzystać - bezproblemowe załatwienie lawety.
Moje zniżki - 40% na OC i przeniesione 40% na AC, zniżka za dziecko i wiek, prawko od 16-tu lat.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...