Dziękuję, jadę do garażu działać, wieczorem napiszę co i jak
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2011 21:04 ]
No więc tak, zdemontowałem całą tylną centralkę Bez problemu (wyjąć wtyczki i odkręcić jedną nakrętkę M6) Następnie otworzyłem tylną ściankę i po odkręceniu trzech wkrętów i podważeniu śrubokrętem zaczepów gniazd modułów zielony, czarny, niebieski, plus jeszcze jakieś czarne gniazdo oddzieliłem od siebie dwie płytki z drukiem. Okazało się że przy zielonym gnieździe modułu ,skąd wychodzi właśnie pin 35 jest nadpalona ścieżka i jakby jakiś scalak który się z nią łączy. Na tymże scalaku zdołałem odczytać w górnym rzędzie : VA dalej nie czytelne i na końcu LO, a w dolnym rzędzie : 97L613. Myślę, że gdy bym wiedział co to jest to bez problemu bym to wymienił. Zrobiłem dość dokładne zdięcie uszkodzonego elementu, ale nie wiem jak to wstawić na forum. Co Koledzy na to ???
[ Dodano: Pon Wrz 12, 2011 21:44 ]
chyba tak się dodaje zdięcia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1f ... 53b4c.html
[ Dodano: Sro Wrz 14, 2011 22:51 ]
Wiem już wszystko co do uszkodzenia, padł mi układ csalony VND810 nie mogę go kupić w Polsce, nikt nie ma na stanie magazynowym (żeby sprowadzili trzeba zamówić 20 sztuk) Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.. Może ktoś wie skąd można kupić. Ponadto mam mam możliwość kupna za dobrą cenę całej centralki ale nie o symbolu HQ tylko innym np. jekieś tam DT, HK, itp. Pytanie moje czym się różnią te skrzynki. Gościu który mi proponuje sprzedaż skrzynki twierdzi że ma wszystkie prócz HQ. Którą w/g Was mógłbym kupić jako zamiennik. (czym one się różnią)