Potrzebny dobry zawór EGR patrzeć stopka
[B] Szarpanie silnika
-
Anony Mous
-
zbigor
-
Tomek-77
-
Anony Mous
-
Tomek-77
-
Anony Mous
mi z blaszką to dopiero zaczęło szarpać....i musiałem ją wyrzucić...także....różne są reakcje na blaszkę. Ale po wyciągnięciu blaszki i po wyczyszczeniu egra, przepustnicy też lekko szarpało....wydaje mi się...że sterownik w pamięci ma gdzieś zakodowane stare nastawy na brudny egr. W tej chwili zrobiłem 3 tyś km po czyszczeniu....egr sie już pewnie lekko przybrudził i nie szarpie. Było już wiele przypadków, że auto zaczęło szarpać po czyszczeniu egr.....tak więc ten typ tak ma... albo może miećTomek-77 pisze:A mi blaszka i nowy EGR niestety nie pomogły.
-
ocrmind
Strasznie panowie kombinujecie z EGR 
Oczywiście, przepustnicę i boost warto wyczyścić, ale po piątym czyszczeniu EGR stwierdziłem że koniec z nim - zaślepiłem go blaszką na głucho.
Zrobiłem na tym patencie ponad 10000km, w tym długie trasy niemcy / węgry oraz wakacje po chorwacji. Od chwili zaślepienia ustrojstwa ani jednego szarpnięcia - astra gładko i mocno przyspiesza od 1500obr/min. Polecam chociażby spróbować
Minus? - kotrolka silnika się świeci - zatem warto raz na jakiś czas "wypedałować" dodatkowe błędy silnika(planuję się z tym udać do jakiegoś tunera). Kolejny patent zastosowałem na spadającą listwę z 3 i 4 klapy wirowej, ale to już nie ten temat ...
Oczywiście, przepustnicę i boost warto wyczyścić, ale po piątym czyszczeniu EGR stwierdziłem że koniec z nim - zaślepiłem go blaszką na głucho.
Zrobiłem na tym patencie ponad 10000km, w tym długie trasy niemcy / węgry oraz wakacje po chorwacji. Od chwili zaślepienia ustrojstwa ani jednego szarpnięcia - astra gładko i mocno przyspiesza od 1500obr/min. Polecam chociażby spróbować
Minus? - kotrolka silnika się świeci - zatem warto raz na jakiś czas "wypedałować" dodatkowe błędy silnika(planuję się z tym udać do jakiegoś tunera). Kolejny patent zastosowałem na spadającą listwę z 3 i 4 klapy wirowej, ale to już nie ten temat ...
-
Anony Mous
-
szmurlo
-
Anony Mous
-
szmurlo