UBEZPIECZENIE do Zafiry - jakie, gdzie?

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Zlooty

#121 Post autor: Zlooty »

Odnośnie tych szyb w L4 , miałem takie ubezpieczenie w passacie ( nie było zdjęć) zadzwoniłem w pon. rano i zgłosiłem szkodę która miała miejsce w pt. wieczorem ( od małej ryski przez weekend zrobiła się dość spora) pani w telefonie odpowiedziała że nie mam ubezpieczonych szyb :lol: krew mnie zalała a pech chciał że byłem cały dzień po za domem i nie mogłem sprawdzić umowy.
Gdy już wiedziałem że robi ze mnie wała od razu tam dzwoniłem, oczywiście mnie przeprosili za tą pomyłkę a :jeb: mnie na tym że szkodę zgłosiłem po 24 h. o czym niestety nie miałem pojęcia bo i w umowie tego nie było chyba że jakoś mało czytelnie (pisałem pisma itd.) ale niestety ubezpieczyciele są nie do ruszenia mają takie myki i zapisy , że tylko sprawy sądowe mnóstwo straconego czasu itd.

SH'Raku

#122 Post autor: SH'Raku »

Przejąłem polise po poprzednim właścicielu, z pełnym 60% zniżek w PZU

OC+NNM+AUTO POMOC+AUTO SZYBA = 632 zł

sprawdzałem z ciekawości w LIBERTY, mam tam moje VW POLO ubezp. wyszło chyba ok 400 za samo OC czyli dosyć zbliżona cena jakby dobrać jeszcze szybę i nnw. :piwo:

Zlooty, tak jest taki zapis, że szkodę musisz zgłosić do 24h. tylko teraz nie wiem do jakiej szkody jak to wygląda, Ty mówisz pewnie o AC z tego co się domyślam, bo chyba jak ktoś Tobie skasuje auto, i masz dane sprawcy to u jego ubezpieczyciela masz bodajże żeby Cię nie skłamać 72h, żeby się upomnieć o swoje :)

m.toczek

#123 Post autor: m.toczek »

a ja oc mam w warcie bo kupowałem auto sprowadzone z zagranicy i musiałem ubezpieczyć w tym co było pod ręką tj. 4*198pln, a ac w pzu 4*440, ale pełen pakiet. prawda jest taka że z pzu nie ma takich problemów z wypłatą odszkodowania,
pzdr dla wszystkich :driver:

Dragon78

#124 Post autor: Dragon78 »

ja w AVIVA CU ubezpieczyłem moją Zofię na kwotę 430 zł.
Mam za to OC + NNW + Assistance (mam 50 % zniżki)

security

#125 Post autor: security »

Ja dziś ubezpieczyłem w MTU OC+AC Full na całą europę+NNW+Assistance na całą europę+Auto szyba 2224zł na 2 raty posiadam 60% zniżek na OC na AC dostałem tez 60% zniżki chociaż nigdy AC nie miałem.

Dla wyjezdzajacych poza PL polecam Assistance "ADAC" jak by ktoś potrzebował info na ten temat zapraszam na priv.

Anony Mous

#126 Post autor: Anony Mous »

Mi dziś miła pani w lokalnym, uchodzącym za najtańszy, biurze ubezpieczeń policzyła kilka opcji na OC. Mam 60% zniżek, plus zniżka za dziecko i wiek ponad 29 lat (pani pyta ile mam lat, gdyż sądziła, że mniej jak 29 :) ..podziękowałem za komplement)

Warta 700zł, PZU 630zł, Generalli 530zł....a potem kalkuacja online w moim ukochanym Mbanku....i 410zł. Kraków wiedzę ma jak zwykle wysokie stawki....bo niektórzy piszą, że mają koło 400zł u normalnego ubezpieczyciela....nie wirtualnego.

edit

właśnie zakupiłem OC online w Mbank, 405zł

Anony Mous

#127 Post autor: Anony Mous »

Witam :D to ja też dodam że wszędzie szukałem i najtaniej OC wypadło w Liberty Direct. Po wypełnieniu kalkulacji z ich stronki wyszło 370zł wpisałem też kod od kolegi z naszego forum i on zarobił 50zł i ja też :P czyli końcowa kwota 320zł To samo OC
Dobrałem jeszcze Premium Assistance (Polska i Europa) za 119zł i podpisałem umowę na polisę za 439zł :roll: Ciekawe czy ktoś z Was ma taniej :?: :mysli:
Poprzednie ubezpieczenie OC miałem w Generali 450zł :/

Jeżeli podasz mój numer polisy 90663194 to dostaniesz dodatkową zniżkę:
50 zł przy zakupie pakietu OC
100 zł przy zakupie pakietu OC+AC
Sprawdź swoją składkę zadzwoń pod nr tel: 22 589 91 91
https://www.libertydirect.pl/ - przy robieniu kalkulacji kod nie działa trzeba podać go telefonicznie. Konsultant twierdzi że mają błąd na stronie :>

marlow

#128 Post autor: marlow »

Witam,
I ja zbieram oferty różnych ubezpieczycieli bo za 3 tygodnie kończy mi się ubezpieczenie.
Obecne posiadam w UNIQA i dzisiaj rozmawiałem z ich agentem. Wycenił moją Zosieńkę na kwotę 28 672 zł i od niej przy pełnych zniżkach na OC i AC + NNW + Asistance(Polska i Europa) oczywiście bez udziału własnego przy szkodzie i kradzieży wyszło mu 1360 zł (jednorazowa wpłata).
U konkurencji w LIBERTY Direct wyszło 1180 przy zastosowaniu magicznego kodu promocyjnego (czyli zniżka 100 zł) ale zmuszają do udziału własnego w przypadku kradzieży w wysokości 10%. Więc wychodzi bardzo podobnie.
Mam jeszcze trochę czasu i na spokojnie robię dalsze porównania.
Mam już pewne przemyślenia i jak się zdecyduję to dam znać.
Pozdrawiam
marlow

Przemcio

#129 Post autor: Przemcio »

A TU ważna informacja . Ja otrzymałem propozycję z PiZetjU 599 OC + 120 szyby + 120 Asistance ( autko zastępcze nawet jak oddam na 1 dzień do warsztatu ) :>

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#130 Post autor: chabretti »

Witam miłośników ZAFIRY. Ubezpieczyłem dziś auto w PZU. Miałem kalkulacje z czterech firm. PZU, WARTA, HESTIA i HDI. przy 60% zniżk i ZOSIA 2.2DTI. Oto wyniki OC, NNW - na 10000zł, SZYBY - na 2000zł i MiniAsistans:
PZU - OC 474zł, NNW - 66zł, Szyby - 120zł, MiniAistans - gratis = 660zł
WARTA - OC 1193zł, NNW - 95zł, Szyby - 69 zł, MiniAistans - gratis = 1288zł
HESTIA - OC 431zł, NNW - 101zł, Szyby - 90 zł, MiniAistans - 5zł = 627zł
HDI - OC 581zł, NNW - 50zł, Szyby - 69zł, MiniAistans - 15zł = 715zł
Zdziwienie moje okrutne gdyż do tej pory wszystkie auta ubezpieczałem w WARCIE. Zanim coś kupisz trzy razy się trzeba zastanowić, chociaż ZOSIKĘ wziąłem bez zastanawiania się - URZEKŁA mnie :piwo:

plutmen1
Bywalec
Imię: Karol
Auto: Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#131 Post autor: plutmen1 »

Ja wczoraqj ubezpieczałem swoją Zafirke A 1,6 i zapłaciłem 451 zł za OC w Pocztowym przy 60% zniżki + mini autocasko w PZU bez zniżek 209 zł(kradzież, szkody parkingowe, szyby) i ubezpieczona na 13300zł.

Awatar użytkownika
Jaymzarf
Mieszkaniec
Model:
Kontakt:

#132 Post autor: Jaymzarf »

Ja mam pakiet OC+AC+KR+Szyby+Asistance w wariancie NAVI w Aviva

Przy płatności na 4 raty łączny koszt 1751zł, wartość auta 17300zł, udział własny w szkodzie z AC i kradzieży 1000zł, zniesiona amortyzacja części, szyby udział własny przy czołowej 150 zł.

Z Asistance już miałem przyjemność korzystać - bezproblemowe załatwienie lawety.

Moje zniżki - 40% na OC i przeniesione 40% na AC, zniżka za dziecko i wiek, prawko od 16-tu lat.
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...
Obrazek

Grzesiek

#133 Post autor: Grzesiek »

ja bym polecal Admiral. Full Compensive, dla dwoch osob to misiecznie 60 funtow .

cebula1982

#134 Post autor: cebula1982 »

Ja w PZU w kwietniu 413zł za samo Oc.

tico0

#135 Post autor: tico0 »

MTU 328zł OC - lipiec

Uzupełniając dane ;) 60% zniżki, ZB 2006.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2011, 12:19 przez tico0, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”