Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od pewnego czasu (chyba po zamontowaniu blaszki na EGR - ale nie jestem pewien) pojawiło się syczenie w momencie mocnego "deptania" na wyższych biegach (od 4do 6) przy niezbyt wysokich obrotach - poniżej 2500 gdy gdy silnik nie ma jeszcze pełnej mocy żeby ciągnąć. Nie wiem co to może być? Nie jestem tez pewien, ale wydaje mi się, że po zamontowaniu tej blaszki samochód zaczął kopcić przy mocnym przyśpieszaniu.
Wciskając gaz i puszczając słychać jakby gdzieś uchodziło powietrze. Dodatkowo słychać takie bzyt, bzyt. Nie znam się ale może łopatki trą o obudowe w turbo? Praktycznie każde depnięcie to słychać. Jakieś pomysły? Ktoś przerabiał?
Pozdrawiam
A ja myślałem że tylko tak u mnie syczy. Mam to od dawna ale nie wiem kiedy się zaczęło, w zeszłym roku wymieniałem turbo bo padło i dalej syczy może trochę mniej.
Wciskając gaz i puszczając słychać jakby gdzieś uchodziło powietrze. Dodatkowo słychać takie bzyt, bzyt. Nie znam się ale może łopatki trą o obudowe w turbo? Praktycznie każde depnięcie to słychać. Jakieś pomysły? Ktoś przerabiał?
Pozdrawiam
Pedro pisze:A ja myślałem że tylko tak u mnie syczy. Mam to od dawna ale nie wiem kiedy się zaczęło, w zeszłym roku wymieniałem turbo bo padło i dalej syczy może trochę mniej.
Co do "syczenia" to powiem tak: jest to wg. normalka, ciśnienie jest ładowane na turbine, a pozostałość musi gdzieś ujść także nie ma czym sie przejmować. Mam tak w swojej Zafirze (ale ja mam ZA), maja tak rodzice w Touranie (1.9TDI PD)
Wszystko dobrze śmiga i pompuje czyli to nie jest problem samej turbiny
cześć mam podobny problem przy dodawaniu gazu słychać świst w silniku. Turbina ciągnie normalnie tylko ten świst słychać. W jednym warsztacie gościu mi powiedział, że trzeba regenerować turbinę ale jakoś mi się nie chce do końca wierzyć żeby aż tak źle było. Co poradzicie?