Uploaded with ImageShack.us

Z tworzywa sztucznego, teoretycznie nie powinno się ich polerować bo mają tam jakąś warstwę zabezpieczającą na zewnątrz właśnie przed matowieniem.tomitom pisze:te rwflektory są z tworzywa czy szklane?
Jak to zrobi "grzebek" to się z tym zgodzę, ale jest masa firm która to robi z dobrym efektem. Sam osobiście mając wcześniej lagunę polerowałem jej leflektory i przez 1,5 roku użytkowania nic się z nimi nie robiło. Najważniejsze wiedzieć jak to robić (nie przypalić) pod czas polerowania odpowiednia gradacja papieru, pasta i oczywiście woda. Jak się postarasz można uzyskać efekt "nowego" leflektoraDaRek7 pisze:Lepiej nie polerować bo potem będzie już tylko gorzej...
Guzik prawdamarsuc pisze:Jak lampa była potraktowana Tempem lub pochodnymi to będzie klapa bo nie odzyska już swoich właściwości a z biegiem czasu będzie tak jak wspominają koledzy jeszcze gorzej.
Kolega czyta i chyba nie rozumie co ja pisałem, nigdzie nie twierdziłem że robi się to samą pastą. Jeśli ktoś chce to robić tylko sama pastą i do tego np. tempo niech sobie odrazu odpuści.marsuc pisze:tico0, owszem wypolerujesz dobrą pastą polerską bo sam polerowałem ale Tempem itp. tego nie zrobisz.
Szwagier kupił Fokusa z takim lampami, dwa dni z tym walczyliśmy na warsztacie aby odzyskały blask.