Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chłodnica od płynu chłodniczego tak ma że nieraz w pól ciepła a od strony wiatraka chłodna wiatrak chodzi jak głópi odniedawna tak tydzień mię męczy ta dolegliwość lipa anieraz normalnie wszystko ok
Witam
Wymieniłem silniczek w wentylatorze chłodnicy klimy i problemik z zapalającą się kontrolką już się nie pojawia
Raz jeszcze dzięki kolego H,Łajszczak za pomoc
witam.Tym razem dopadło i mnie.Od paru dni pare sekund od odpalenia silnika wentylatory zaczynają chulać na maxa.przy włączonej klimie chodzą non stop,bez klimy troszkę rzadziej.op-com zero błędów ,na zegarach pali się kontrolka od układu chłodzenia.dopiero po teście układu chłodzenia silnika wyskoczyło to:
błąd dmuchawy silnika odprowadzającego i wciągającego (21 i 11)z czego 11 znikł i został sam 21.Niestety nie mam żadnego pomysłu jak za to się zabrać.
Koledzy po przeczytaniu całego tematu, sprawdzeniu wszystkich rad stwierdziłem że oba wentylatory działają poprawnie ale mam taki problem: podczas jazdy zapala mi się kontrolka ( wygląd chłodnicy z gwiazdką) gdy silnik się zagrzeje i włącza się wentylator wtedy kontrolka się zapala, gaśnie po zgaszeniu silnika i odpaleniu go na nowo ale przy kolejnym włączeniu wentylatora znów się pojawia. Czy ktoś kojarzy co może być tego przyczyną?
Witam:)
Podpinam się pod temat ponieważ mam podobną usterkę,mianowicie wyskoczył mi błąd za mały poziom płynu chłodniczego.Sprawdziłem mam ponad miarkę,węże ok,wentylatory chodzą co jeszcze można sprawdzić.Po podłączeniu kompa nic nie ma żadnych błędów
H,Łajszczak pisze:Jak silniczek wentylatora się nie spalił to można jeszcze spróbować go rozebrać i nasmarować łożyska ale raczej trzeba będzie poszukać jakiejś używki..
Witam
czy ten silniczek można w środku jakoś naoliwić, tzn wstrzyknąć jakiej oliwy technicznej do środka tak by lepiej się kręcił i nie rdzewiał??? czy to nie wpłynie negatywnie na jego działanie???
Dopowiadam pare zmian do mojego poprzedniego posta. Byłem akurat w trasie i sprawdziłem co i jak z tym moim błędem. A mianowicie wszystko działa normalnie do momentu zapalenia kontrolki, gdy płyn chłodzący zagrzeje się do temperatury włączenia wentylatora zapala się kontrolka i już po tym nie mogę włączyć klimy dopiero gdy zgasze silnik i odpale od nowa wtedy się załączy klima ale gdy znowu zapali się kontrolka to już klima nie działa. Czy wie ktoś co może być tego przyczyną? Czy jest to może padający wentylator klimy?