[B] - zbyszekm80 - 1.9 DTH , COSMO, 150KM, 2006r.

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
zbyszekm80

[B] - zbyszekm80 - 1.9 DTH , COSMO, 150KM, 2006r.

#1 Post autor: zbyszekm80 »

witam
poniżej zdjęcia mojej zafirki - w sumie ma wszystko czego mi potrzeba, no może oprócz nagłośnienia które mam w planach zmienić , ( radio na CDC40 opera, głośniki i wygłuszenie)
pozostałe rzeczy które planuje wykonać to:
1. wywalić dpf ( w sumie dużo jeżdżę, jednak nie jest to przebieg typowo autostradowy, żeby dpf wypalał się bezproblemowo. wkurza mnie, jak staje pod domem lub sklepem , a tu spalanie chwilowe 3-4 litry , lekko zmieniony dźwięk silnika/wydechu. No i wtedy trasa na obwodnicę Bielska....a czasem naprawdę się spieszę i jest mi to nie na rękę)
2.chips ( pewnie przy okazji wycinki dpf'a)

a wyposażenie widać na zdjęciach :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

pozdrawiam
Zbyszek

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Piękna fura....zadowolenia.... :)

Niezłe wyposażenie...aż dziw bierze, że klima manualna w cosmo w panoramie i z xenonem....

kubik_CDTi

#3 Post autor: kubik_CDTi »

Bardzo ładna sztuka z bixenonami,które są rzadko spotykane jednak ;)
zbyszekm80 pisze:1. wywalić dpf ( w sumie dużo jeżdżę, jednak nie jest to przebieg typowo autostradowy, żeby dpf wypalał się bezproblemowo. wkurza mnie, jak staje pod domem lub sklepem , a tu spalanie chwilowe 3-4 litry , lekko zmieniony dźwięk silnika/wydechu. No i wtedy trasa na obwodnicę Bielska....a czasem naprawdę się spieszę i jest mi to nie na rękę)
Uwierz mi,wcale tak nie trzeba,takie akcje to dopiero jak miga kontrolka świec żarowych,to jest czysta nadgorliwość i pozwolenie,by auto nad nami panowało.
Myślę,że wiem o DPFie wystarczająco dużo,skoro Zafira ma za sobą 115tys.km i tylko raz mi mrygała kontrolka,a autostrady i ekspresówki auto widzi raz na 3miesiące.
zbyszekm80 pisze:2.chips ( pewnie przy okazji wycinki dpf'a)
To jak najbardziej polecam.
Podobnie jak zmianę na Opere-będzie Pan zadowolony :lol:

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#4 Post autor: Lorry »

Ładna sztuka :)

Z zewnątrz do pełnego ideału brakuje tylko czujek PDC na listwie (przypomina to dyfuzor :D )

Zadowolenia z użytkowania ;)

djmatti91

#5 Post autor: djmatti91 »

No ładna sztuka! Szkoda że nie ma lotki było by ciekawiej :evil:

kubutek

#6 Post autor: kubutek »

Bardzo ładnie się prezentuje - panorama i alu 17" robią swoje.

Miłego użytkowania
kaliope pisze:Niezłe wyposażenie...aż dziw bierze, że klima manualna w cosmo w panoramie i z xenonem....
to jest klima półautomatyczna, a nie manualna. Ja w swojej cosmo mam taką samą.

Anony Mous

#7 Post autor: Anony Mous »

kubutek pisze: to jest klima półautomatyczna, a nie manualna. Ja w swojej cosmo mam taką samą.
no tak...zwracam honor

Carcom1

#8 Post autor: Carcom1 »

Ładna sztuka, bixenony i panorama to jest to co Tygryski lubią najbardziej.

Michallot

#9 Post autor: Michallot »

No zocha wypas :) Może kiedyś zorganizujemy spota południowo śląsko-zachodnio małopolskiego ;)

maniek111

#10 Post autor: maniek111 »

Noo zaimponowałeś mi :) Super autko :) Jaka jest wartość takiego automobila ?

zbyszekm80

#11 Post autor: zbyszekm80 »

dokładnie co do ceny nie będę pisał ale zadbamy egzemplarz zawsze kosztuje więcej niż cena rynkowa:-)
auto kupiłem od kolegi z forum tradelux chociaż akurat poznałem go przez inne forum. Jakoś na początku nie byłem przekonamy do zafiry to teraz już jest inaczej:) najbardziej jestem zaskoczony doskonałym prowadzeniem przy wysokich prędkościach i sprężystością zawieszenia. Pewnie 17 pomagają w prowadzeniu.... przy okazji mogę powiedzieć ze komfort jazdy przez nie nie cierpi..

kandi

#12 Post autor: kandi »

...ładna zafira ;) tradycyjnie miliona kilometrów.

Awatar użytkownika
raszmen
Bywalec
Model:

#13 Post autor: raszmen »

Michallot pisze:No zocha wypas :) Może kiedyś zorganizujemy spota południowo śląsko-zachodnio małopolskiego ;)
Na spota możesz wpaśc, nie masz daleko. http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=122118#122118

zbyszekm80 ładna zośka miliona kilometrów życzę!!

misieq_r

#14 Post autor: misieq_r »

Ładna Zośka i z chęcią posłucham jak wygłuszona radzi sobie z nowym sprzętem :)

zbyszekm80

#15 Post autor: zbyszekm80 »

a tutaj już w zimowym obuwiu:)
kupiłem uzywane alusy bo kosztowały prawie tyle co nowe stalówki - myślę że to model z vectry - na zimę będą dobre:)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

pozdrawiam
z

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”