Naklejka dealera.

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
lordwoj
Debiutant
Model:

Naklejka dealera.

#1 Post autor: lordwoj »

Jak w temacie. Jak ją usunąć z karoserii ?? Czy jest jakiś specyfik do usuwania aby nie uszkodzić lakieru, może pastą polerską ??

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Wrzuć jakąś fotkę to będzie bardziej wiadomo co to za typ naklejki jeżeli zwykła to wystarczy powoli odciągać a pozostałości kleju usunąć czymś z zawartością alkoholu :mrgreen:

lordwoj
Debiutant
Model:

#3 Post autor: lordwoj »

Nie to nie jest zwykła naklejka tylko taka jak naklejka klubowa same literki. Fotki teraz nie bedzie bo jestem w pracy :)

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

no to jeżeli to są literki to na pewno da się je odkleić tylko tak jak pisałem w poście wyżej.

Woytas

#5 Post autor: Woytas »

lordwoj, proponuję pierwsze podejście z suszarką do włosów, miękką szmatką i benz. ekstrakcyjną do zmycia kleju...oraz odrobinę cierpliwości ;)
Jeżeli po zdjęciu zostaną ślady pasta polerska drobnoziarnista i drobne polerowanko...najlepiej całego elementu ;)

Mihó

#6 Post autor: Mihó »

odkleić, następnie benzyną. Najbezpieczniejsze :)

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#7 Post autor: Harry200 »

Ja u siebie też oderwałem i ślady kleju usunąłem benzyną ekstrakcyjną,następnie delikatna polerka gdyż pod naklejką lakier był bardziej błyszczący..

Anony Mous

#8 Post autor: Anony Mous »

Ja swoją naklejeczkę delikatnie podważyłem i wpsikiwałem jej WD-40. Pięknie zeszło - śladu nie ma :lol:

otko
Bywalec
Imię: wojtek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#9 Post autor: otko »

mój ojciec kupił T5 i miała naklejkę dilera z tyłu na drwiach, była okropna, ale zeszła bez problemu po podgrzaniu, ale pod spodem była zamaskowana brzydka rysa

lordwoj
Debiutant
Model:

#10 Post autor: lordwoj »

parker pisze:Ja swoją naklejeczkę delikatnie podważyłem i wpsikiwałem jej WD-40. Pięknie zeszło - śladu nie ma :lol:

I to pomogło :) Dziękuje :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”