Deska z zegarami i nie tylko zwariowała...
Moderator: Sebu$
-
grześ20
witam problem bardzo dziwny czytałem ale takiego zjawiska jak ja to nie znalazłem, na początku jak odpaliłem to obrotomierz stał w miejscu dopiero jak włącze światła to zaczął chodzić obrotomierz ,jak ruszyłem to wszystko się popie...,wskazniki wszystkie w różne kierunki jak zgasiłem to tak zostały jak im się podoba pomocy
-
cezarpoznan
-
marwisn
-
Anony Mous
Witam.
Właśnie przed chwilą pojechałem po syna do przedszkola. Przed odpaleniem silnika zauważyłem że wskazówka prędkościomierza dostała drgawek - tak od pozycji leżącej (poniżej 20km/h) do ok 25 km/h. Wyłączyłem zapłon i spróbowałem jeszcze raz i znów to samo. Wracając z przedszkola 2 razy włączałem zapłon i już tego nie było. Czy mam się na coś szykować ??
Właśnie przed chwilą pojechałem po syna do przedszkola. Przed odpaleniem silnika zauważyłem że wskazówka prędkościomierza dostała drgawek - tak od pozycji leżącej (poniżej 20km/h) do ok 25 km/h. Wyłączyłem zapłon i spróbowałem jeszcze raz i znów to samo. Wracając z przedszkola 2 razy włączałem zapłon i już tego nie było. Czy mam się na coś szykować ??
-
Anony Mous
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Moim zadniem trzeba wcisnąć dobrze wtyczkę od zegarów, u mnie było podobnie, po dociśnięciu wtyczki problem nie pojawił się już więcej.jordan47 pisze:Witam. A u mnie postęp ,wszystko wróciło do normy i swieci aż miło, niby taka mała rzecz a jak cieszytylko... jest druga strona medalu ,że nie podzielę się JESZCZE z Wami jak to naprawiłem bo samo sie naprawiło, mianowicie: na większej dziurze nastąpiła jasność
podejrzewam jakąś niedopiętą wtyczke lub jak mi podpowiadacie przełącznik świateł nawala .Jak rozbiorę to dam znać co było.
Pozdrawiam .
Dotyczy to nie tylko podświetlenia ale także pracy obrotomierza i prędkościomierza.
-
gregorio__80
Witam Mam Problem jak u kolegi tj. brak podświetlenia zegarów,pokręteł od wentylacji, tablicy rejestracyjnej i brak przeciwmgłowych. Wszystko znikło w czasie wymiany żarówek od podświetlenia tablicy a mianowicie po zamontowaniu nie miałem w dalszym ciągu oświetlenia tablic zdemontowałem i zakładałem na włączonych światłach postojowych no i chyba doszło do zwarcia. Bezpieczniki sprawdzone a nawet pozamieniane bo czasem bywa że wygląda na dobry a jest spalony i dalej nic i teraz co dalej myślałem, że może we włączniku świateł coś a tu czytam o multimetrze jak to sprawdzić i naprawić!?
Bo włącznik świateł to prosta metoda wymiany i po problemie ale jesli to nie to
Bo włącznik świateł to prosta metoda wymiany i po problemie ale jesli to nie to
-
gregorio__80