Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90
Moderator: Sebu$
Ja dodam tylko że informacje te są pobierane poprzez sygnał radiowy (TMC). Nawet w TESTMODE sa widoczne 2 radia - jedno z nich właśnie jest na potrzeby TMC.
Co do działania TMC w Polsce to działa, ale tylko dla wybrańców. Sygnał jest podawany razem z RMF FM. Odbiorcami mogą być użytkownicy nawigacji Garmin i Navigon. Dodatkowo trzeba wykupic aktualizacje. Nasze wbudowane nawigacje nie zobaczą więc tego sygnału.
Co do działania TMC w Polsce to działa, ale tylko dla wybrańców. Sygnał jest podawany razem z RMF FM. Odbiorcami mogą być użytkownicy nawigacji Garmin i Navigon. Dodatkowo trzeba wykupic aktualizacje. Nasze wbudowane nawigacje nie zobaczą więc tego sygnału.
koledzy czy mial ktos taki dziwny objaw w cd70 jak u mnie się dzisiaj trafił???: słuchałem sobie spokojnie radia w czasie jazdy a tu nagle dwa głośne stukniecia/pykniecia jakby zakłócenia dochodzace z głośników - radio ucichło tzn. wyłączyło się całkiem, myślałem że padło na amen - włączyłem je przyciskiem i śmiga bez problemu... nie wiem czy to jakieś zabezpieczenie zadziałało czy coś innego...???
a ja mam inny "problem" z DVD90 ,a mianowicie:
jak odpalam auto i zaczyna grać radio (albo CD - nie ważne jakie źródło dźwięku), to dźwięk jest "płaski" (brak basów i sopranów) dopóki nie ruszę pokrętła od głośności (rolki na kierownicy, albo pokrętła na radiu) - wtedy dopiero zaczyna grać tak jak sobie poustawiałem basy i soprany. Też tak macie? I jak wyłączyć to "udogodnienie"?
jak odpalam auto i zaczyna grać radio (albo CD - nie ważne jakie źródło dźwięku), to dźwięk jest "płaski" (brak basów i sopranów) dopóki nie ruszę pokrętła od głośności (rolki na kierownicy, albo pokrętła na radiu) - wtedy dopiero zaczyna grać tak jak sobie poustawiałem basy i soprany. Też tak macie? I jak wyłączyć to "udogodnienie"?
Witam
moglby mi ktos podpowiedziec jak przywrocic ustawienia fabryczne w DVD90 Navi,narazie menu mam po angielsku i instrukcje zreszta tez i nie moge tego znalesc,a polskiej instrukcji nie moge se sciagnac bo mam za slaby net.
Pozdro
moglby mi ktos podpowiedziec jak przywrocic ustawienia fabryczne w DVD90 Navi,narazie menu mam po angielsku i instrukcje zreszta tez i nie moge tego znalesc,a polskiej instrukcji nie moge se sciagnac bo mam za slaby net.
Pozdro
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Plik ma tylko 29 MB, daj maila to Ci wyślę po Polsku.ZafiraStani pisze:Witam
Pozdro
Wrzucę na Odsiebie, to sobie pobierzesz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Przy wyjmowaniu radia wyrwał się jeden z kabelków (jak na zdjęciu)
Radio to CD 70 Navi
Do radia podłączone jest tylko zestaw głośnomówiący
Gdzie powinien być podłączony ten kabel?
Sprawa dotyczy Zafiry B
Mam nadzieję że miejsce dla postu wybrałem właściwe.
Radio to CD 70 Navi
Do radia podłączone jest tylko zestaw głośnomówiący
Gdzie powinien być podłączony ten kabel?
Sprawa dotyczy Zafiry B
Mam nadzieję że miejsce dla postu wybrałem właściwe.