Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja na BC mam prawie 10kkm i średnie spalanie 7,4l/100.
Jako ze ostatnio z uwagi an sprzedaż Peugeota w LPG Zosia smigam po mieście pewnie troche jeszcze wzrośnie (wczesniej średnią pookazywał na poziomie 7,1-7,2)
BC2 mam skasowany przed miejskimi wojazami i tam średnia 8,8l
powiem tak,
roznice pomiedzy BC a dystrubutorem wahaja sie od -0.3 do +0.3 l/100km (srednio)
a jak sie ma poiedzy BC a dystrybutorem, ale srednio wystarczy popatrzec na moje spalanie srednie (w stopce) a na BC mam jak pamietam 6.8... (z ostatnich jakichs 50kkm)
No i sprawdziłem spalanie jeszcze raz. Według komputera 5.7L/100km ledwo co się toczyłem a według dystrybutora 5.8L/100km
Ale później trochę ostrej pojechałem i spalanie wyszło 8L/100km w trasie...
Hm to u mnie prawie literek przekłamuje można zerknąć w staty ... ale średnio wychodzi mi 6,03 z tankowań - tyle że 80% trasy poza miastem a po mieście staram się jeździć mało uczęszczanymi trasami co przychodzi mi tym łatwiej że rano jadę na 6 do pracy a wracam o 14 -14.30
kicaj.
Nie ma się co przejmować ,przy takiej średniej prędkości spalanie 7 lub 7,5 l to normalka .Sam dochodziłem do takiej średniej bo podróżuje dużo po trasie i spalanie 7,5 l na 100 to normalka .Zmniejszając prędkość do 150 spalanie spadnie na jakieś 6,5/100.Ostatni test na BC pokazuje 6,2 ,ale wiarygodność sprawdzę na stacji za około 400 i przeliczymy jaka jest rzeczywistość