[B]Przednie zawieszenie
Witam
Mam dziwny objaw, a mianowicie w przednim zawieszeniu przy przejezdzie przez dziury, kocie łby słychać pukanie "podobne do szybkiego odbijania piłki do kosza".
Sprawdzalem zawieszenie na trzepaku i nie mam nigdzie luzów, czy to mogą być poduszki kloumny?
Jak je sprawdzić
Mam dziwny objaw, a mianowicie w przednim zawieszeniu przy przejezdzie przez dziury, kocie łby słychać pukanie "podobne do szybkiego odbijania piłki do kosza".
Sprawdzalem zawieszenie na trzepaku i nie mam nigdzie luzów, czy to mogą być poduszki kloumny?
Jak je sprawdzić
Powiem tak ja ze swoim zawieszeniem walczyłem 3 mies. Szarpaki scieżki diagnostyczne i nic. Powymieniałem pół przodu amory sprawnosc 78% i dopiero po zdemontowaniu amora okazało sie ze do wymiany. Całe szczęscie w tym że za reszte nie musiałem płacic tylko wszadzili moje części z powrotem a tak prawde mówiąc to nawet gałki rozkręcali i sprawdzali w rekach czy wszystko gra . A najlepiej widac niesprawność amora jak przyłoży sie nowego do starego sam tego doświadczyłem w serwiśie ciekawe doświadczenie. A do tego nowe oponki michałki i jak nowy samochód.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Możesz podać jakiej były firmy, będzie to jakaś przestroga przed zakupem.danio pisze:Witam
U siebie również w przednim zawieszeniu szukałem pukacza i okazało się że nowe amory się uszkodziły ( a były dobrej Firmy ) Wymienili mi na reklamacji. pojeździłem miesiąc i znów to samo. W końcu założyłem innej firmy. Na razie spokój.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Panowie prośba,
podajcie proszę prześwit Waszych ZB- chodzi o odległość od ziemi do gumowego "hokeja" zderzaka.
Moja ZB stoi na 205/55R16, amortyzatory pokazują 70% sprawności a ja mam liczne problemy z podjeżdżaniem pod krawężniki przy parkowaniu- zawsze hokej gdzieś szoruje.
podajcie proszę prześwit Waszych ZB- chodzi o odległość od ziemi do gumowego "hokeja" zderzaka.
Moja ZB stoi na 205/55R16, amortyzatory pokazują 70% sprawności a ja mam liczne problemy z podjeżdżaniem pod krawężniki przy parkowaniu- zawsze hokej gdzieś szoruje.
Nigdy nie jedz żółtego śniegu
- Bodek
- Zafiromaniak
Jakieś 13,5 - 14 cm, tyle, że mój hokej jest troszkę po przejściach, za wysokie krawężniki mam na parkingu w pracyrafallogi pisze:Panowie prośba,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Bodek
- Zafiromaniak
Zobacz u mnie w temacie:darkb pisze:Chłopaki potrzebuje pomocy.byłem swoją zafira b z 2006 roku 1,8 na szarpakach i diagnosta powiedział że mam do wymiany tuleje tylne przednich wahacze.czy orientuje się ktoś jakie to powinny być te tuleje oraz jakiej firmy sprawdza się na naszych dziurawy drogach
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=345
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=360