Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witajcie
u mnie w Zafirku r. 2001 jest schowek, a w schowku saitka grodziowa, ale te paski to może od jakiegoś systemu mocowania fotelików???....
...... tak, te paski służą do montowania systemu fotelików Opel Fix i serii nakładek i podkaładek do tych fotelików....(instrukcja)
...ale dopuszczam możliwość pomyłki lub złej interpretacji rysunków...
System mocowania fotelików IsoFix nie wymaga żadnych pasów - jeśli jest w danej wersji auta (to jest opcja wyposażeniowa, a nie standard), to można go znaleźć wkładając palce dość głęboko pomiędzy siedzisko a oparcie siedzenia i przesuwając rękę w poprzek siedzenia, jak znajdziemy uchwyty (specjalnie wygięte pręty w postaci takich oczek), to znaczyć będzie że jest ten system, właśnie w te zaczepy wciska się specjalnie przystosowane do tego uchwyty fotelika, który ma własne pasy
Opel Fix -z instrukcji wziąłem......
i na obrazkach te wtyczki wpina się do tych przystawek wyrównujących o których wspomniałem..
IsoFix - znam i tak jak opisałeś te haki są miedzy poduchami oparcia i siedziska- miałem taki w Jeep Grand Cherokee 2007 - ale to były tłuste lata - .......ech
a ja nie mam pasów przy podłodze tylko zaczepy-uszka do mocowania siatki,pasy mam razem z siatką i siatka jest mocowana w uchwytki na podsufitówce.nic po podłodze sie nie wala.