Tylnie siedzenie w ZA do czego są pasy?

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Trutniak

#16 Post autor: Trutniak »

Witajcie
u mnie w Zafirku r. 2001 jest schowek, a w schowku saitka grodziowa, ale te paski to może od jakiegoś systemu mocowania fotelików???....
...... tak, te paski służą do montowania systemu fotelików Opel Fix i serii nakładek i podkaładek do tych fotelików....(instrukcja)

...ale dopuszczam możliwość pomyłki lub złej interpretacji rysunków... :lol:

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#17 Post autor: MieHor »

System mocowania fotelików IsoFix nie wymaga żadnych pasów - jeśli jest w danej wersji auta (to jest opcja wyposażeniowa, a nie standard), to można go znaleźć wkładając palce dość głęboko pomiędzy siedzisko a oparcie siedzenia i przesuwając rękę w poprzek siedzenia, jak znajdziemy uchwyty (specjalnie wygięte pręty w postaci takich oczek), to znaczyć będzie że jest ten system, właśnie w te zaczepy wciska się specjalnie przystosowane do tego uchwyty fotelika, który ma własne pasy

Trutniak

#18 Post autor: Trutniak »

Opel Fix -z instrukcji wziąłem......
i na obrazkach te wtyczki wpina się do tych przystawek wyrównujących o których wspomniałem..
IsoFix - znam i tak jak opisałeś te haki są miedzy poduchami oparcia i siedziska- miałem taki w Jeep Grand Cherokee 2007 - ale to były tłuste lata - .......ech :cry:

vojti

#19 Post autor: vojti »

fabidan pisze:u mnie w przedliftowej również siedzi siateczka - nawet raz ją wyjąłem i zawiesiłem :P
W mojej '99 nie było ani siatki ani schowka. Były natomiast fabryczne miejsca na wkręty do mocowania schowka pod siedzeniami i teraz całość mam i ja.

Awatar użytkownika
oki
Mieszkaniec
Imię: Darek
Auto: Zafira B 2.0 Panorama
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LER
#20 Post autor: oki »

Więc pasy odkręciłem co by sie nie walały po podłodze, a schowek pod siedzeniem ma nowe zastosowanie i schowałem tam parasolkę :)

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#21 Post autor: twardypt91 »

Doproszę się o to zdjęcie tego schowka? :> :P
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

lukasz kolata

#22 Post autor: lukasz kolata »

tu masz kolego zdjęcia schowka siatki pod drugim rzedem foteli w zośce A pozdro :piwo:

Obrazek

Obrazek

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#23 Post autor: Harry200 »

Ja nie mogę zobaczyć tych zdjęć :(

lukasz kolata

#24 Post autor: lukasz kolata »

otwórz grafike w nowej karcie bo z imagiem cos nie mogłem sie połaczyc i zrobiłem z fotosika.

Piotrek413

#25 Post autor: Piotrek413 »

Obrazek

Obrazek

To są zdjęcia kolegi lukasz kolata tylko, że poprawiłem kody ;)
Ostatnio zmieniony 22 paź 2011, 21:54 przez Piotrek413, łącznie zmieniany 1 raz.

lukasz kolata

#26 Post autor: lukasz kolata »

dzieki stary a myslałem ze juz nikt ich nie zobaczy :lol: pozdro i jeszcze raz dzieki :piwo:

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#27 Post autor: twardypt91 »

Może ma ktoś taki schowek do sprzedania? :>
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

lukasz kolata

#28 Post autor: lukasz kolata »

a ja nie mam pasów przy podłodze tylko zaczepy-uszka do mocowania siatki,pasy mam razem z siatką i siatka jest mocowana w uchwytki na podsufitówce.nic po podłodze sie nie wala.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”