Zestaw głośnomówiący do Zośki B

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
kaka32

#16 Post autor: kaka32 »

To jest zestaw do jakiejś starej nokii chyba.Popatrz na ceny to się za bardzo nie opłaca.Ja korzystam z Blutka z trzema komórkami i jest bardzo dobrze. ;)

Anony Mous

#17 Post autor: Anony Mous »

Ceny powalają na kolana :shock: :shock: za kawałek plastyku.

Szukaj takich zabawek na Ebay bo na Alledrogo wątpię żebyś znalazł.

Piotrek1115

#18 Post autor: Piotrek1115 »

witam, ja mam coś takiego u siebie i w trasie bardzo często nie mam zasięgu,

Van Dall
Świeżak
Imię: Mirosław
Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI enjoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#19 Post autor: Van Dall »

Spróbuj tutaj zobaczyć http://adaptery.top-int.pl/?opel,21

tommyq

#20 Post autor: tommyq »

witam wszystkich
nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat .Jeżeli ktoś miał podobny problem może będzie w stanie pomóc.Chodzi mi o demontaż zestawu głośnomówiącego w Zosi 1,9 cdti -auto kupiłem już z zamontowanym w/w zestawem nie używam go nawet nie wiem pod jaki to model telefonu a więc jego obecność jest zbędna -jak się do tego zabrać aby to wymontować ( jego zamontowanie jest profesionalne ładnie przytwierdzona podstawa pod telefon, głośnik gdzieś na dole ukryty i mikrofon koło lusterka wstecznego) . Może ktoś ma instrukcję planu podłączenia /odłączenia .Dziękuje z góry za pomoc.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
#21 Post autor: MieHor »

tommyq, podobny problem o ile dobrze pamiętam miał kolega bodek_k, obaj jesteście z tej samej metropolii, skontaktuj się, może Ci pomoże

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo

#22 Post autor: Bodek »

MieHor pisze:tommyq, podobny problem o ile dobrze pamiętam miał kolega bodek_k, obaj jesteście z tej samej metropolii, skontaktuj się, może Ci pomoże
U mnie w autku nie było zestawu, szukałem jakiś do zamontowania, ewentualnie na ucho, ale to już gorsza opcja.

Jak na razie myślę o Parrocie, a mianowicie coś takiego:

Parrot

tyle, że raczej używanym, szkoda mi 460zł.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

Bodek_K pisze:
To może TAKI Parrot lub zestaw Nokii HF-510 . Ja mam ten zestaw Nokii i nie narzekam.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#24 Post autor: Bodek »

celius pisze:
Bodek_K pisze:
To może TAKI Parrot lub zestaw Nokii HF-510 . Ja mam ten zestaw Nokii i nie narzekam.
Napisz coś więcej o Nokii, troszkę dziwnie wygląda ;), dobrze słychać, nie robi zakłóceń, szybko się paruje z telefonem, czy wyświetlacz jest czytelny i gdzie masz zamontowany, jak z baterią. :?:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anony Mous

#25 Post autor: Anony Mous »

Bodek_K pisze:
Napisz coś więcej o Nokii, troszkę dziwnie wygląda ;), dobrze słychać, nie robi zakłóceń, szybko się paruje z telefonem, czy wyświetlacz jest czytelny i gdzie masz zamontowany, jak z baterią. :?:
Wygląd ok. Na zewnętrznej stronie masz pokrętło (taką obręcz). Służy ona do podgłaszania i wybierania numerów. Dźwięk super. Jak używam navi z Nokii to głos idzie przez zestaw. A mam go na daszku przeciwsłonecznym więc ja słyszę wyraźnie komendy, a żona siedząc obok mówi że ich praktycznie nie słyszy więc nie przeszkadza to współpasażerom. Jak mam założoną nawigację AutoMapa to już narzekają że tak głośno i im przeszkadza :) więc zestaw ma dodatkową funkcję.

Mam go już ze 2 lata i fakt mało używam bo przeważnie jeżdżę po mieście, ale ładuję raz na 2-3 miechy. Ładowarka samochodowa w zestawie ale ja ładuje w domu a ładowarkę używam do telefonu :) więc 2w 1. Wyświetlacz czytelny. Jest wersją HF-310 i ona właśnie nie ma tego wyświetlacza. Może obsługiwać do 4 telefonów i ściąga bazę adresową do swojej pamięci. Paruje się od razu. Czasami nawet wkurza bo jak stanę pod marketem i samochód jest blisko to jak ktoś zadzwoni to ja go nie słyszę bo gada zestaw :)
Jeżeli odejdziesz od samochodu i zestaw "zgubi" telefon to sam po 30 min się rozłącza - chyba że do tego czasu wrócisz.

Sposobu montażu (wszystko w zestawie) :
Obrazek

Fajne bo nie musisz montować i ryć w desce. Zmieniasz samochód - zabierasz :)

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#26 Post autor: Bodek »

Dzisiaj na TVN Turbo prezentowali coś takiego:

Belkin CarAudio - pod AUX

Zdjęcia zapożyczone z Enter24.pl

Podobno świetny głos, podłączenie pod AUX w ZB i dodatkowo służy jako ładowarka.

Ktoś ma jakieś doświadczenie z tą Firmą lub kupił taki zestaw :?:
Załączniki
Img.jpg

Awatar użytkownika
Danielsky
Debiutant
Model:

#27 Post autor: Danielsky »

Jacek_Do pisze:Witam
W mojej ZB mam taki oto zestaw głośnomówiacy:
[url=http://img23.imageshack.us/img23/1689/telefon1m.jpg]Obrazek[/URL]

Czy ktoś może wie do jakich telefonów on pasuje?
Dodatkowo na przedniej szybie w rogu mam przykjejoną antenę od tego zestawu.
[url=http://img141.imageshack.us/img141/6930/telefon2.jpg]Obrazek[/URL]

zwracam się z prośbą o podpowiedzenie mi co to za zestaw w sumie ja mam tylko samą wtyczkę jak w tej bazie i mikrofon
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, 21:33 przez Danielsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
akte
Debiutant
Imię: Tomek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: A18XER
#28 Post autor: akte »

Stałem się właścicielem zestawu głośnomówiącego, który chciałbym zamontować we własnej Zafirze. Zestaw łączy się z radiem
za pomocą gniazda AUX oraz transmitera FM. Urządzenie ma zewnętrzny mikrofon, który zamierzam zamontować w okolicach
lusterka, a centralka ma znaleźć się docelowo w schowku. Do zasilania zestawu potrzeba stałego +12 oraz +12 po stacyjce.
Moje pytanie jest takie, czy potrzebne zasilanie znajdę w pobliżu schowka, czy też lepiej ciągnąć je z wiązki wpiętej do radia?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”