Problemy z działaniem ESP - ABS - TC
Moderator: Sebu$
-
Olin
Witam.
Pierwszy raz piszę na tym forum. Chodzi o nie gasnącą przy pierwszym zapaleniu silnika kontrolkę ABS. Gaśnie ona dopiero przy drugim uruchomieniu silnika. Co jest przyczyną tej usterki ?
Pierwszy raz piszę na tym forum. Chodzi o nie gasnącą przy pierwszym zapaleniu silnika kontrolkę ABS. Gaśnie ona dopiero przy drugim uruchomieniu silnika. Co jest przyczyną tej usterki ?
-
Olin
-
darkp1
Olin, mam dokładnie to samo. Podejrzewam słabe ładowanie, tzn, zużyty akumulator który nie "odbiera" już prądu. Po wymianie, która nastąpi, za myślę że nie długi czas, dam znać o skutkach.
[ Dodano: Sro Paź 19, 2011 19:46 ]
Wymiana akumulatora nie pomogła, kontrolki nadal świecą, wywala bład lewej piasty na komp.. Prędkościomierz działa ok.
Wymiana akumulatora nie pomogła, kontrolki nadal świecą, wywala bład lewej piasty na komp.. Prędkościomierz działa ok.
-
stapaw
- Mieszkaniec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam.Niestety nie wszystkie.Opcja za dopłatą.Pozdrawiamsiewicz pisze:Witam czy wszystkie zafiry miały seryjne ESP rok 2004 mi chodzi
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
W tym poście http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0 są zdjęcia na początku po których łatwo rozpoznać obecność ESP..
-
marwisn
Miałem dokładnie ten sam problem. Musisz szykować kase na nową piastędarkp1 pisze:Olin, mam dokładnie to samo. Podejrzewam słabe ładowanie, tzn, zużyty akumulator który nie "odbiera" już prądu. Po wymianie, która nastąpi, za myślę że nie długi czas, dam znać o skutkach.
-
darkp1
marwisn, to mnie nie pocieszyłeś. Ale zauważyłem że nawet przy drugim przekręceniu kluczyka kontrolki nie gasną, a po zapaleniu auta, zgaszeniu i włączeniu zapłonu już nie świecą. Poza tym zastanawiają mnie napięcia, na wyłączonym zapłonie, 11.9V, na włączonym 11.2V, przy odpalonym silniku bez obciążenia 14V, z włączonymi światłami, ogrzewaniem tylnej szyby, klimą 13.8V. Czy napięcia są prawidłowe?
-
darkp1
-
tomuch4
witam jakiś czas temu zaczeło mi wyć łożysko koło przednie lewe po jakimś czsie zaczął mi sie zapalać na konsoli ABS najczęściej po wjechaniu w jakąś dziurę. Po wymianie piasty ABS pali się cały czas a wiadomo jak się pali ABS to ABS-u niema. Proszę o radę co mogło zawieść wiadomo zbliża się zima przydał by się dobry hamulec.