Problemy z użytkowaniem interfejsów do diagnostyki Opli
Szukam kogoś z komputerem co się orientuje w temacie,z czyta błędy zrobi logi itp. znacie kogoś w trójmieście?
[ Dodano: Pon Paź 10, 2011 17:34 ]
Widzę,że to ciężki temat w mojej okolicy.
[ Dodano: Pon Paź 10, 2011 17:34 ]
Widzę,że to ciężki temat w mojej okolicy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam, op-coma na Allegro nie dostaniesz, chyba, że sprzedaż będzie ukryta w opisie bo i taką aukcje znalazłem, każda inna nie jest legalna i usuwana przez pracownika Allegro.
Możesz kupić tu: FEJS
Możesz kupić tu: FEJS
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
czyli te wszystkie interfejsy z allegro nie nadają się ? ... mi chodzi w zasadzie o odczytanie ewentualnych błędów jak coś wyskoczy, wykasowaniu - coś co pomoże mi zdiagnozować problem zamiast jeździć po mechanikach i płacić słono za samo podpięcie do kompa. A już kilka razy przekonałem się że forum to podstawa przy pomocy i dobrze wiedzieć o bolączkach danego egzemplarza zamiast udawać się do mechanika który będzie snuł swoje teorie. Tak uniknąłem ściągania skrzyni w ciężarówce a wystarczyło podregulować zawór połówek - wiedza też z forum, zabieg trwał 2 min i nic nie kosztował
-
- Mieszkaniec
- Imię: Andrzej
- Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z22SE
Odczytanie i kasowanie błędów tak - ale nie wszystkich - w ograniczonym zakresie , choć są programy płatne które rozszerzają możliwości urządzenia.
-
- Mieszkaniec
A jeżeli już ten przypadek znajdziesz to cena na pewno nie będzie porównywalnatico0 pisze: na aledrogo to tylko przez przypadek....
- Bodek
- Zafiromaniak
Jest jeszcze coś takiego jak ELM-327, gdzieś to u nas na forum było, co prawda o-c jest lepszy i pewnie tańszy.
Znalazłem link na na VectraClub: Vectra Club Polska
Znalazłem link na na VectraClub: Vectra Club Polska
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
- Mieszkaniec
http://allegro.pl/elm-327-najnowszy-pl- ... 32144.html
A Op-com jest dużo droższy
http://www.op-com.pl/
http://allegro.pl/elm-327-najnowszy-pl- ... 32144.html
A Op-com jest dużo droższy
http://www.op-com.pl/
dziękuję za rady - szczerze to chyba nawet taki 327 by mi wystarczył - może się mylę bo nie znam możliwości OP-ka - generalnie temat nowych samochodów jest mi bardzo obcy - wcześniej interesowałem się youngtimerami ale przyszła pora na ZOSIĘ i chęć opieki nad samochodem samemu pozostał
Jak ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć co da mi OP-ek w porównaniu z 327 to będę wdzięczny bardzo
Jak ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć co da mi OP-ek w porównaniu z 327 to będę wdzięczny bardzo
- Bodek
- Zafiromaniak
327 nic nie zaprogramujesz w przeciwieństwie do o-cmirekk pisze: Jak ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć co da mi OP-ek w porównaniu z 327 to będę wdzięczny bardzo
Witam. jestem świerzak na tym forum i liczę na wyrozumiałość. Problem jest taki. Po podłaczeniu opcoma wywala mi problem z komunikacja z klima i brak foni w radiu ale radzio działa nie ma żadnych problemów z komunikacja między radiem a wyświetlaczem i odwrotnie ale nie wiem czy wyswietlacz nie ma problemu z komunikacja z autem i może ztąd ten problem. na chek panelu świeci sie żółty kluczyk w aucie, auto zafira 2009r 1,7 cdti 110km