Problemy z użytkowaniem interfejsów do diagnostyki Opli

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Szuwarek
Mieszkaniec
Imię: Andrzej
Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z22SE
#31 Post autor: Szuwarek »

Ta papier wszystko przyjmie :) A może ma ktoś namiar na ten chiński sprzęt ?? :)

remax

#32 Post autor: remax »

Szukam kogoś z komputerem co się orientuje w temacie,z czyta błędy zrobi logi itp. znacie kogoś w trójmieście?

[ Dodano: Pon Paź 10, 2011 17:34 ]
Widzę,że to ciężki temat w mojej okolicy.

shaqal
Bywalec
Model:

#33 Post autor: shaqal »

Ja moge pomóc, zadzwoń do mnie to jakos sie umówimy 692 226 016.
!!! Diagnostyka: Opel, Saab, Audi, VW, Seat, Skoda, Citroen, Peugeot, Renault, BMW - 692 226 016 !!!

mirekk

#34 Post autor: mirekk »

czytam o tych interfejsach i trochę się pogubiłem - może ktoś podać linka do jakiejś aukcji na allegro do interrfejsu w rozsądnych pieniądzach - do zastosowania "domowego" - z góry dzięki

tico0

#35 Post autor: tico0 »

Na aledrogo nie znajdziesz :mrgreen: szukaj na ebay... KLIK

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#36 Post autor: Bodek »

Witam, op-coma na Allegro nie dostaniesz, chyba, że sprzedaż będzie ukryta w opisie bo i taką aukcje znalazłem, każda inna nie jest legalna i usuwana przez pracownika Allegro.

Możesz kupić tu: FEJS
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

mirekk

#37 Post autor: mirekk »

czyli te wszystkie interfejsy z allegro nie nadają się ? ... mi chodzi w zasadzie o odczytanie ewentualnych błędów jak coś wyskoczy, wykasowaniu - coś co pomoże mi zdiagnozować problem zamiast jeździć po mechanikach i płacić słono za samo podpięcie do kompa. A już kilka razy przekonałem się że forum to podstawa przy pomocy i dobrze wiedzieć o bolączkach danego egzemplarza zamiast udawać się do mechanika który będzie snuł swoje teorie. Tak uniknąłem ściągania skrzyni w ciężarówce a wystarczyło podregulować zawór połówek - wiedza też z forum, zabieg trwał 2 min i nic nie kosztował :)

Szuwarek
Mieszkaniec
#38 Post autor: Szuwarek »

Odczytanie i kasowanie błędów tak - ale nie wszystkich - w ograniczonym zakresie , choć są programy płatne które rozszerzają możliwości urządzenia.

tico0

#39 Post autor: tico0 »

mirekk masz dwa przykłady gdzie kupić..... na aledrogo to tylko przez przypadek.... resztę wyjaśnił Bodek_K

Szuwarek
Mieszkaniec
#40 Post autor: Szuwarek »

tico0 pisze: na aledrogo to tylko przez przypadek....
A jeżeli już ten przypadek znajdziesz to cena na pewno nie będzie porównywalna :lol:

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#41 Post autor: Bodek »

Jest jeszcze coś takiego jak ELM-327, gdzieś to u nas na forum było, co prawda o-c jest lepszy i pewnie tańszy.

Znalazłem link na na VectraClub: Vectra Club Polska

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szuwarek
Mieszkaniec
#42 Post autor: Szuwarek »

mirekk

#43 Post autor: mirekk »

dziękuję za rady - szczerze to chyba nawet taki 327 by mi wystarczył - może się mylę bo nie znam możliwości OP-ka - generalnie temat nowych samochodów jest mi bardzo obcy - wcześniej interesowałem się youngtimerami ale przyszła pora na ZOSIĘ i chęć opieki nad samochodem samemu pozostał :)

Jak ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć co da mi OP-ek w porównaniu z 327 to będę wdzięczny bardzo

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#44 Post autor: Bodek »

mirekk pisze: Jak ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć co da mi OP-ek w porównaniu z 327 to będę wdzięczny bardzo
327 nic nie zaprogramujesz w przeciwieństwie do o-c

zizitop901

#45 Post autor: zizitop901 »

Witam. jestem świerzak na tym forum i liczę na wyrozumiałość. Problem jest taki. Po podłaczeniu opcoma wywala mi problem z komunikacja z klima i brak foni w radiu ale radzio działa nie ma żadnych problemów z komunikacja między radiem a wyświetlaczem i odwrotnie ale nie wiem czy wyswietlacz nie ma problemu z komunikacja z autem i może ztąd ten problem. na chek panelu świeci sie żółty kluczyk w aucie, auto zafira 2009r 1,7 cdti 110km

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”