składany stolik dla pasażera w 2 rzędzie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
twardypt91
Mieszkaniec
Model:

składany stolik dla pasażera w 2 rzędzie

#1 Post autor: twardypt91 »

Przyglądałem się dzisiaj przednim fotelom od tyłu i naszła mnie myśl, by podjąć próbę zamontowania tam składanego stoliczka. Tak jak w Renalut Scenic. Jak wiadomo siedzenie przednie od strony pasażera w 2 rzędzie jest przykryte taką plastikową nakładką, do której przymocowana jest siateczka. Więc czemu by nie poszukać jakiegoś stoliczka z innego auta i go do tej nakładki przykręcić itd. Co o tym sądzicie?
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto :driver:

Awatar użytkownika
raszmen
Bywalec
Model:

#2 Post autor: raszmen »

Teoretycznie powinno się dopasowac jakieś składane stoliczki tylko pytanie na ile je się wykorzysta? Ojciec miał scienica pare lat i powiem szczerze że nigdy nie rozkładało się tych stoliczków. Jeżeli już się robiło przerwe w trasie to i tak siadało się na jakimś parkingu na ławce i tam się ewentualnie jadło. Dlatego zastanowiłbym się nad montażem czegoś takiego.

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#3 Post autor: twardypt91 »

Jeśli bym montował, to na jednym fotelu. Kwestia tylko znalezienia stoliczka o odpowiednich uchwytach. Tak w ogóle to ta nakładka z tyłu fotela jest ściągalna jeżeli w samym fotelu mam airbag?
Wymagań specjalnych nie mam: jak by utrzymała 2 kubki z herbatą to super.

Awatar użytkownika
raszmen
Bywalec
Model:

#4 Post autor: raszmen »

http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... B3okietnik
Tu masz pokazane jak się do tego dobrac. Taki stolik powinien utrzymac kubek z herbatą, tylko czy podczas jazdy jeżeli zaliczysz dziure on się nie złoży ??

twardypt91
Mieszkaniec
Model:

#5 Post autor: twardypt91 »

Kubki itp tylko podczas postoju. Podczas jazdy natomiast ma się super podstawkę pod gazetę/książkę. Swoją drogą wypatrzyłem na Allegro stoliczki w wersji przenośnej :mysli:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”