Problem z wyświetlaczem MID
Moderator: Sebu$
-
jurek 1771
witam , wyswietlacz mnie oszukuje ? pokazuje ze do przejechania jest jeszcze ok 200 km za chwile po przejechaniu 2 km juz tylko 150 np czy to wina wysw. czy moze plywak w zbiorniku dziurawy ? / niedawno zalozylem gaz , przedtem to nie mialo miejsca . skad bierze kompa info ze zbiornika paliwa czy gazu ??
-
jurek 1771
to jeszcze jedno pytanie w tym temacie ... czy jadac na gazie jest mozliwe pobieranie rowniez paliwa czyli jazda na LPG oraz Paliwie jednoczesnie ? bo cos wydaje mi sie ze pobiera paliwo razem z gazem ??? wyswietlacz pokazuje ze jest do przejechania coraz mniej km ..a jade caly czas niby na gazie ??
-
Szuwarek
Może się nie znam - ale - jeżeli jest silnik zimny auto odpala na benzynie i po osiągnięciu uprzednio ustawionej temp. przełacza sie na gaz. Przy krótszym postoju silnik włacza się również na benzynie ale szybko się przełacza. Moim zdanie niemożliwym jest pobieranie równocześnie lub choćby w jakiś dawkach dwóch paliw.
Choć przyznam się bez bicia
że u mnie po 5 tankowaniach gazu a zbiornik paliwa (benzynki) miałem pełny wskazówka też poszła ostro w dół 
Choć przyznam się bez bicia
-
jurek 1771
-
jacek28
witam,podpowiedcie koledzy jak w miare szybko i łatwo dotrzec do wyswietlacza kompa w ZA,
jadąc po dziurach tak jak by wypadł z zatrzasków :> i jest krzywo,chce go założyc normalnie tyle ze nie wiem jak to ugryść

jadąc po dziurach tak jak by wypadł z zatrzasków :> i jest krzywo,chce go założyc normalnie tyle ze nie wiem jak to ugryść
-
helgpu
oto lekcja poglądowa jednego z forumowiczów
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132
a o ile masz drobne rączki to sięgniesz go przez kieszeń radia ,oczywiście wcześniej ją demontując .
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=132
a o ile masz drobne rączki to sięgniesz go przez kieszeń radia ,oczywiście wcześniej ją demontując .
-
jurek 1771
-
pablo2374
Witam może ktoś pomoże bo i mnie dopadł problem z wyświetlaczem, otóż dzisiaj rano odpalając swoje auto nie odpalił mi się wyświetlacz "komputera" MID. Po przejechaniu paru kilometrów zgasiłem auto i po jakiś 20 minutach znowu je odpaliłem. Wyświetlacz zadziałał jednak:
po 1 na wyświetlaczu o godzinie 10tej rano temperatura na wyświetlaczu wskazywała na minus 7 stopni C ( po upływie 15 minut wróciła do normy czyli do plus 17),
po 2 komputer wskazał błąd CHECK - "Światła przód, tył" - czyli wskazuje przepaloną żarówkę, wszystko by było ok. gdyby takowa była (wszystkie się palą) a najważniejsze że komunikat ten jest wskazywany od razu po przekręceniu kluczyka na zapłon i mimo nie włączenia żadnych świateł,
no i po 3 brak jest reakcji przycisków manetki od przełączania komputera.
Sprawdziłem wszystkie żarówki, bezpieczniki i wszystko tu jest w porządku, po podłączeniu do komputera również nie wskazuje żadnych błędów, jedyne co przychodzi mi do głowy to że może uszkodzona jest jednak manetka od wycieraczek z przyciskami od komputera.
Szlag już mnie trafia, za wszelkie sugestie będę serdecznie wdzięczny.
po 1 na wyświetlaczu o godzinie 10tej rano temperatura na wyświetlaczu wskazywała na minus 7 stopni C ( po upływie 15 minut wróciła do normy czyli do plus 17),
po 2 komputer wskazał błąd CHECK - "Światła przód, tył" - czyli wskazuje przepaloną żarówkę, wszystko by było ok. gdyby takowa była (wszystkie się palą) a najważniejsze że komunikat ten jest wskazywany od razu po przekręceniu kluczyka na zapłon i mimo nie włączenia żadnych świateł,
no i po 3 brak jest reakcji przycisków manetki od przełączania komputera.
Sprawdziłem wszystkie żarówki, bezpieczniki i wszystko tu jest w porządku, po podłączeniu do komputera również nie wskazuje żadnych błędów, jedyne co przychodzi mi do głowy to że może uszkodzona jest jednak manetka od wycieraczek z przyciskami od komputera.
Szlag już mnie trafia, za wszelkie sugestie będę serdecznie wdzięczny.