Błąd 50074

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
flex159

Błąd 50074

#1 Post autor: flex159 »

Witam. Pojawił się błąd 50074.Powiedzcie,proszę, co padło??
Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

0500 Czujnik prędkości własnej pojazdu.

Zmieniałeś może opony na zimowe?Ten błąd może wyskoczyć nawet gdy lubisz ostro pociskać i przednia oś traci przyczepność.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2011, 14:56 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#3 Post autor: MieHor »

P0500 Vehicle Speed Sensor Malfunction

P0500 Czujnik prędkości pojazdu - usterka
P0500 Sygnał prędkości pojazdu do prędkości silnika i masy wtrysku Nieprawdopodobny B-17
P0500 Usterka sygnału prędkości pojazdu B-18
P0500 Obwód sensora prędkości pojazdu Zakres /Działanie
P0500 Brak sygnału obwodu czujnika prędkości pojazdu
P0500 Nieprawidłowy sygnał obwodu sensora prędkości pojazdu
flex159

#4 Post autor: flex159 »

Nie zmieniałem opon na zimowe.Autko z kluczem pali sie po pierwszym porannym odpaleniu,(po zgaszeniu oraz ponownym uruchomieniu silnika jest juz ok.
Marki wspominał,że powyższy błąd moze pojawić się po ,,ciężkiej nodze''.Czy w takim wypadku wystarczy wykasować błąd???
szmurlo

#5 Post autor: szmurlo »

Na jezdnię wpadł kocur i zahamowałem bez sprzęgła tak, aż zgasł silnik. I chyba przednia oś straciła przyczepność (żona klęła, bo jechała niezapięta w pasy, krótka trasa do kościoła).
Właśnie zobaczyłem, że mam tenże błąd.
Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Wykasuj błąd jak masz fejsa...a jeśli nie masz to możesz tak jeździć.Po kilkunastu odpaleniach auta jeśli błąd nie będzie się powtarzał to sam się wykasuje.Ten błąd związany jest z hamowaniem awaryjnym jakie miałeś.Po prostu koła na przedniej i tylnej osi wykonywały inne ilości obrotów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”