Problemy dotyczące CD70 Navi _ DVD90

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
kicaj

#31 Post autor: kicaj »

nie, nie w kazdym
tak mozna trzeba kupic modul i go zainstalowac potem uaktywnic
tylko ze w aso nie oplaca sie a n agieldzie to koszt 50-300EUR

krzy_s
Debiutant
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira B Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#32 Post autor: krzy_s »

dzięki

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#33 Post autor: rhaaziel »

Witam serdecznie,

Nabyłem właśnie zafirkę B 2006 rok 1.9 CDTI i nurtują mnie 2 sprawy:

1. za dźwignia hamulca ręcznego jest zainstalowana podstawka do podłączenia telefonu, orientuje się ktoś może czy takie coś występuje fabrycznie, czy może poprzedni właściciel mógł coś takiego zamontować? Chciałbym wykorzystać tą podstawkę żeby zainstalować tam uchwyt do nokii ale nie wiem czy jest to możliwe.

2. czy do radia z nawigacja cd70 Navi da się wpiąć w jakiś sposób (od tyłu poprzez kostki) wejście aux in? chciałbym podłączyć sobie mp3 playera, gdyż wachlowanie płytami jest lekko upierdliwe

Z góry wielkie dzięki za pomoc, pzdr!

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#34 Post autor: Lorry »

rhaaziel pisze:2. czy do radia z nawigacja cd70 Navi da się wpiąć w jakiś sposób
A nie masz miedzy siedzeniami, bo od 08.2006 wkładali AUX właśnie tam.

Generalnie do CD 70 powinno się dać bo to jest dosyć wypasione radio więc powinno być, także lajcik. Od biedy transmiterek FM :P

kicaj

#35 Post autor: kicaj »

rhaaziel pisze:1. za dźwignia hamulca ręcznego jest zainstalowana podstawka do podłączenia telefonu, orientuje się ktoś może czy takie coś występuje fabrycznie, czy może poprzedni właściciel mógł coś takiego zamontować? Chciałbym wykorzystać tą podstawkę żeby zainstalować tam uchwyt do nokii ale nie wiem czy jest to możliwe.
podjedz do aso i niech ci powiedza od jakiego modelu to jest i ile kosztuje do twojego
mona rowniez kupic modul bluetootha
rhaaziel pisze: 2. czy do radia z nawigacja cd70 Navi da się wpiąć w jakiś sposób (od tyłu poprzez kostki) wejście aux in? chciałbym podłączyć sobie mp3 playera, gdyż wachlowanie płytami jest lekko upierdliwe
wejscie jest pod recznym albo w schowku (nie pamietam teraz)

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#36 Post autor: rhaaziel »

ja mam wersje z lipca 2006 i niestety nie ma tego fabrycznego wejścia o którym piszecie, wiem właśnie że w nowszych modelach był taki mały jack montowany, w moim jeszcze nie ma :(

będę się musiał dostać do radyjka od tylca :mrgreen:

z telefonem faktycznie podjadę do jakiegoś opla, albo serwisu car-audio może coś wykombinują jak zamienić to co jest na coś co spasuje do mojego telefonu

wielkie dzięki za podpowiedzi!

fiodork

#37 Post autor: fiodork »

rhaaziel pisze:
1. za dźwignia hamulca ręcznego jest zainstalowana podstawka do podłączenia telefonu, orientuje się ktoś może czy takie coś występuje fabrycznie,
a sprawdz czy nie masz bluetooth'a? ja mam dokladnie taki zestaw i jest, wiec
łącze telefon przez bluetooth'a
rhaaziel pisze:
2. czy do radia z nawigacja cd70 Navi da się wpiąć w jakiś sposób (od tyłu poprzez kostki) wejście aux in? chciałbym podłączyć sobie mp3 playera, gdyż wachlowanie płytami jest lekko upierdliwe
cd70 powinno obslugiwac format mp3, wiec mozna na plyte nagrac mp3 i odtwarzac.
nie bedziesz musial nic kombinowac d dodatkowymi urzadzeniami.

kicaj

#38 Post autor: kicaj »

fiodork pisze:cd70 powinno obslugiwac format mp3,
moj obsluguje ale niestety jest to CD an nie DVD jak w 90...

fiodork

#39 Post autor: fiodork »

kicaj pisze: moj obsluguje ale niestety jest to CD an nie DVD jak w 90...
wystarczy, na plycie jest 700MB miejsca, jeden utwor srednio okolo 5MB, co daje 140 utworow na plycie, sredni czas trwania utworu 3,5min co daje 490 minut muzyki czyli 8 godzin 10 minut.
raczej nie jezdzi sie tyle czasu bez nawet krotkiego postoju kiedy to mozna zmienic plytke.

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#40 Post autor: rhaaziel »

W czwartek odbieram auto, bo jeszcze jest w warsztacie (spryskiwacze nie działają) to wszystko dokładnie sprawdzę.
Doczytałem że cd70 obsługuje mp3 także wypale sobie płytki cd i faktycznie oleje montaż zewnętrznego odtwarzacza mp3.

Tego bluetootha też sprawdzę, jak będzie w moim cd70 to nie ma sensu inwestować w dedykowaną podstawkę do telefonu.

Jeszcze raz wielkie dzięki za porady!

otko
Bywalec
Imię: wojtek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#41 Post autor: otko »

ja tez mam cd70 i chciałem podpiąć się za pomoca bluetootha, ale chyba sie nie da, bo w opcjach nie ma

cbm80

#42 Post autor: cbm80 »

Czy ten CD70 czyta plyty cd-rw? Niestety starsze Opelki z NCDRami nie czytaly tych plyt i wszystko trzeba bylo wypalac na stale.
Podobne pytanie do DVD90 - czy czyta DVD+RW/-RW?

MarcysM

#43 Post autor: MarcysM »

cbm80 pisze:Czy ten CD70 czyta plyty cd-rw?
Czyta. Jednak u siebie musiałem przeczyścić soczewkę bo nie czytał nawet oryginałów. W CD70 Navi napęd od navi też czyta cd-rw...

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#44 Post autor: rhaaziel »

Ja tez nie widzę w opcjach bluetootha :(

Także póki co szukam na allegro uchwytu do telefonu (byle jaka w miarę nowa nokia) tak aby podłączyć się do tego portalu telefonu co mam za ręcznym albo podłącze jeszcze jakoś inaczej, pogadam z elektrykiem może coś wymyśli.

--scalone--

Niespodziewanie udało mi się dziś sparować telefon e51 z radiem!!!!

Po udpacie softu okazało się że mogę w menu wybrać bluetooth i telefon działa znakomicie w sensie rozmów, niestety nie umiem zaimportować kontaktów ale i tak jest dobrze bo nie muszę kupować bardzo drogiego uchwytu do telefonu tak aby się podłączyć przy pomocy tego portalu co mam za ręcznym.

//scaliłem posty //BajBus
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 11:34 przez rhaaziel, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

paryzanin
Przeglądacz
Model:

#45 Post autor: paryzanin »

Hej ,jak w temacie chcialbym zastapic swoj wyswietlacz na kolorowy CID..Posiadam obecnie CD70NAVi gdzies wyczytalem ze podchodzi bez problemu i tylko obudowe trzeba zastapic ta odpowiednia do nowego wyswietlacza.Jednak chcialbym sie upewnic wiec jezeli ktos tego dokonal lub "jest w temacie" to prosze o info

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”