[B] - spons - 1.9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, automat
[B] - spons - 1.9 CDTI Cosmo, 150 KM, 2006, automat
Hej,
Zosia z lekka ogarnięta przed zimą, wiec czas się pochwalić Miałem się w sumie zająć diagnozowaniem, poziomowania lamp, ale jako że pogoda była dobra, moglł to być ostatnia szansa na zabiegi kosmetyczne w tym roku, więc lampy poczekają do przyszłego weekendu Ogółem brakuje mi doby żeby zająć się autem do porządku : ( Kilka fociszy z przebiegu prac, niestety nie było zbyt wiele czasu na cykanie fotek:
A tu Zosia już nawoskowana i prawie przygotowana do zimy:
Jutro przerzucę koła na zimowe i umówię się na wymianę rozrządu
Auto ogółem całkiem przyjemne, jak na Opla to nawet całkiem znośne w środku, nawet tak bardzo wszystko się nie trzaska Zona zadowolona wiec chyba niema źle
Zosia z lekka ogarnięta przed zimą, wiec czas się pochwalić Miałem się w sumie zająć diagnozowaniem, poziomowania lamp, ale jako że pogoda była dobra, moglł to być ostatnia szansa na zabiegi kosmetyczne w tym roku, więc lampy poczekają do przyszłego weekendu Ogółem brakuje mi doby żeby zająć się autem do porządku : ( Kilka fociszy z przebiegu prac, niestety nie było zbyt wiele czasu na cykanie fotek:
A tu Zosia już nawoskowana i prawie przygotowana do zimy:
Jutro przerzucę koła na zimowe i umówię się na wymianę rozrządu
Auto ogółem całkiem przyjemne, jak na Opla to nawet całkiem znośne w środku, nawet tak bardzo wszystko się nie trzaska Zona zadowolona wiec chyba niema źle
Ostatnio zmieniony 07 lis 2011, 18:34 przez spons, łącznie zmieniany 1 raz.
No ale ręcznie nigdy nie będzie takiego efektu....spons pisze:Tylko i wylacznie maszynowo, recznie wylalbym litr pasty i machal reka 2 tygodnie Ogolem do pelnych efektow wiele brakuje, ale 1 dzien i to nie caly to zdecydowanie za malo, pozatym przed zima nie warto za bardzo cyrkowac
Widzę,że muszę się przełamać i chwycić polerkę w dłoń...
Jak masz duzo samozaparcia i silna reke to bedzie, tylko czas ktory na to poswiecisz i newry nie sa tego warte. Porzadny zabieg dla takiej krowy to 3 dni w pojedynke z maszyna, pedzelkami, szczotkami itp. itd.kubik_CDTi pisze:No ale ręcznie nigdy nie będzie takiego efektu....
Kolor chcialem inny, no ale z uzywek sie nie wybiera, mam juz dosc czarnych aut, utrzymac toto w czystosci jest prawie nie realne....
Witam.
Ale ją dopieściłeś.
Tak jak mówisz efekt jest murowany ale po polerce maszynowej bo ręcznie tak nie doczyścisz tym bardziej jak wiesz taki połysk jest uzyskiwany gdyż jest przypalany lakier pod np gąbką lub inna tarczą polerską i dla tego uzyskujemy taki połysk.
Tylko gdy ktoś nie bardzo umie obsługiwać się polerką to mogą być szybko ranty błotników po przepalane i tylko zostaje malowanie
pozdrawiam
Ale ją dopieściłeś.
Tak jak mówisz efekt jest murowany ale po polerce maszynowej bo ręcznie tak nie doczyścisz tym bardziej jak wiesz taki połysk jest uzyskiwany gdyż jest przypalany lakier pod np gąbką lub inna tarczą polerską i dla tego uzyskujemy taki połysk.
Tylko gdy ktoś nie bardzo umie obsługiwać się polerką to mogą być szybko ranty błotników po przepalane i tylko zostaje malowanie
pozdrawiam