[B]Blokada otwarcia tylnych szyb

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Grisza

#16 Post autor: Grisza »

kaliope pisze:
Bodek_K pisze:Sprawdziłem u mnie 100% nie świeci, klamek podświetlanych też nie mam, może dlatego nie świeci blokada.
a może rzeczywiście to chodzi w parze....
chyba nie, bo ja mam klamki podświetlane, a blokada nie świeci
jaro9

#17 Post autor: jaro9 »

Bodek_K pisze:Sprawdziłem u mnie 100% nie świeci, klamek podświetlanych też nie mam, może dlatego nie świeci blokada.
o jakie klamki podświetlane chodzi ?? dodam że inne przyciski od szyb są podświetlone.
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#18 Post autor: Bodek »

jaro9 pisze:
o jakie klamki podświetlane chodzi ?? dodam że inne przyciski od szyb są podświetlone.
W drzwiach, nad klamką masz podświetlenie.
jaro9

#19 Post autor: jaro9 »

u mnie tego nie ma
Szymon78

#20 Post autor: Szymon78 »

COSMO ma podświetlenie wnęk klamek przedmich.... ja tak mam. i jak pisałem to mi wskazanie blokady świeci - ZB przed LIFT
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#21 Post autor: Bodek »

Szymon78 pisze:COSMO ma podświetlenie wnęk klamek przedmich.... ja tak mam. i jak pisałem to mi wskazanie blokady świeci - ZB przed LIFT
Ja mam Cosmo i podświetlenia klamek i blokady nie mam :(
jaro9

#22 Post autor: jaro9 »

Szymon78 pisze:COSMO ma podświetlenie wnęk klamek przedmich.... ja tak mam. i jak pisałem to mi wskazanie blokady świeci - ZB przed LIFT
też mam COSMO - i nic nie świeci
kubik_CDTi

#23 Post autor: kubik_CDTi »

Ja mam 2007 1/2 MY więc było to pierwszy mały lift i suwak mi nie świeci.
A podświetlenie klamek tylko z przodu.
Skasowany użytkownik 6521

#24 Post autor: Skasowany użytkownik 6521 »

jaro9 pisze:Mam pytanie czy u Was jest podświetlana ta blokada na zielono lub czerwono ? Chodzi mi o ten suwak w drzwiach po stronie kierowcy. U mnie nie świeci (auto po FL) a u kolegi w zafirze przed FL z 2006r świeci. OP-Com nie pokazuje żadnych błędów.
U mnie się nie świeci (2008r)
Michallot

#25 Post autor: Michallot »

U mnie Zafira 10/11 Innovation pod suwakiem są 2 nalepki czerwona i zielona po dwóch przeciwnych stronach
Szymon78

#26 Post autor: Szymon78 »

czyli ZOsie z pierwszych lat prod były dopasione. . Potem GM poszedł w tryb oszczędnościowy (księgowy zabrał sie do roboty) i rozwiazanie uznano za zbyteczne. :D
Aston

#27 Post autor: Aston »

No nie do końca cosmo z 2007 i nie mam podświetlanych klamek ani guzika :( gdzieś był temat i można podświetlenie zamontować oryginały lampki są po 60 PLN w ASO zastanawiałem się nad tym ale doszedłem do wniosku, że na chwile obecną odpuszczę jak będę wymieniał głośniki w przednich drzwiach i wygłuszał może się za to wezmę ...
Szymon78

#28 Post autor: Szymon78 »

to podświetlenie to tylko zbyteczny gadżet. Lampka poprostu jest ale wg mnie nic nie podświetla. Przynajmniej siedząc w fotelu podświetlenia za bardzo nie widać...

jesli chodzi o wskaźnik blokady szyb to co innego.. ta dioda jest dośc mocna i w nocy nie da sie jej nie zauważyć.
Lorry

#29 Post autor: Lorry »

Krajowe Elegance, rok '05 podświetlenie klamek i blokada tyłu podświetlana diodami na dwa kolory :) Starsza Zosia nie znaczy gorsza :>
Piotrek413

#30 Post autor: Piotrek413 »

Francuskie COSMO
Podświetlanie klamek przednich
Podświetlana blokada szyb ;)
Rocznik 2005
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”