Przekręty na VAT-cie, akcyzie i fakturach.
Moderator: Tunio999
-
Maciek
-
darkmoor
-
Andrzej2503
-
tradelux
-
darkmoor
-
kicaj
-
tradelux
-
kicaj
-
ZAKROPIOLO
Jestem za, ale takie postępowanie to śliski temat i większość idzie na zaniżanie wartości pojazdu na fakturze, chyba z obawy. Klient godzi się na to pomimo tego, że nawet jak by okazało się coś nie tak z autem, to handlarz odda nam kwotę z faktury. Ludzie jednak tolerują ten proceder i nie każdy płaci za auto przelewem. Zazwyczaj to jest transakcja oko w oko i tam albo płacisz tyle ile chcą albo nie bierzesz auta. I tak właśnie robi się pieniądze Kupujesz coś niepełno wartościowego picujesz temat i sprzedajesz pełnowartościowe.Tu wchodzimy na drogę dywagacji czy zostaliśmy oszukani czy nie i co oznacza bezwypadkowe auto, czy handlarz pisząc to stwierdzenie oszukuje nas jeśli auto miało naprawę blacharską czy nie. itd. itp......
-
jarocar
aktualnie też mi weryfikują jedno autko ale nie zafirę tylko (c-maxa)kupiłem jako ciążarowy 2 osobowy i sprzedałem jako ciężarowy,jestem zdania że nie powinienem płacić bo była to typowa 2 osobowa ciążarówka.UC upiera sie że na dowodzie rej.francukim wypis z homologacji jest na osobówkę,bo faktycznie jako osobowe wyjechało z fabryki ale przed pierwszą rejestracją zotało przerobione na ciążarówke (watowską)a po 3 latach ja je nabyłem.w chwili nabycia była to ciązarówka i to jest najważniejszy argument.
-
Gofer83
Trochę odkopałem temat, ale już zgłupiałem odnośnie tej faktury Vat marża. Mógłby mi ktoś napisać co zrobić by się nie w kopać?
Interesuje mnie auto z komisu i sprzedawca ogłoszeniu pisze ze wystawia FV marża, oraz że "Dzięki temu, iż jesteśmy bezpośrednim importerem aut z Niemiec oferujemy wysoką jakość za rozsądną cenę. Nie prowadzimy sprzedaży komisowej, dlatego nie płacą państwo u nas - często wysokich - prowizji komisowych" czyli generalnie auto nie jest na komis, jak do tego podejść aby nie wtopić?
Interesuje mnie auto z komisu i sprzedawca ogłoszeniu pisze ze wystawia FV marża, oraz że "Dzięki temu, iż jesteśmy bezpośrednim importerem aut z Niemiec oferujemy wysoką jakość za rozsądną cenę. Nie prowadzimy sprzedaży komisowej, dlatego nie płacą państwo u nas - często wysokich - prowizji komisowych" czyli generalnie auto nie jest na komis, jak do tego podejść aby nie wtopić?