Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Panowie mam pytanie odnośnie rozmiaru opon do zafiry B z 2008 r.
Obecnie mam lato w rozmiarze 205/55/16.
Moje pytanie brzmi czy można to mojej zośki założyć opony zimowe w roamiarze 195/65/15 mam prawie nowe opony z poprzedniego roku i szkoda mi się ich pozbywać.
Proszę o odpowiedź pozdrawiam
Nikoś pisze:Panowie mam pytanie odnośnie rozmiaru opon do zafiry B z 2008 r.
Obecnie mam lato w rozmiarze 205/55/16.
Moje pytanie brzmi czy można to mojej zośki założyć opony zimowe w roamiarze 195/65/15 mam prawie nowe opony z poprzedniego roku i szkoda mi się ich pozbywać.
Proszę o odpowiedź pozdrawiam
Jeżeli masz 1,6 lub 1,8 tak.
Diesel i większe benzyny nie,o czym było pisane nieraz .
czyli jak dobrze zrozumiałem zaciski z przodu są większe? w takim razie zwracam honor
Tak właśnie 1,6 i 1,8 mają hamulce mniejsze od reszty wersji silnikowych,a osobiście zakładałem 15'' na piastę u mnie z przodu i niestety,felga weszła,ale obrót to tylko przy użyciu wyraźnej siły i słuchaniu jak metal trze o metal
Czy oponę o parametrach 205/55/16 można spokojnie ubrać na felgę 7,5/16 Bo mam na oku jedne ciekawe ale właśnie w tym rozmiarze. A ori Opel mają 6,5" .... Nie będzie zbyt rozciągnięta
Witam
mam pytanko zamierzam zakupić opony letnie, mam felgi 16 a oponki jakie mnie interesują to Dębica Presto 205/55 R16 91 V. Czy ktoś używał tego w ZA? Jak się sprawują? Czy nie będą za duże? dziękuję za odpowiedź.