jakie radio seryjne do zafiry b ma najlepsza jakość dźwięku?
Moderator: Sebu$
jakie radio seryjne do zafiry b ma najlepsza jakość dźwięku?
witam
pytanie jak w temacie.
Myślę cały czas nad cdc40 opera ale może są jakieś inne radia które mają lepsza jakość dźwięku w serii?
Dziękuję za wszelka pomoc z góry.
pytanie jak w temacie.
Myślę cały czas nad cdc40 opera ale może są jakieś inne radia które mają lepsza jakość dźwięku w serii?
Dziękuję za wszelka pomoc z góry.
Zapominam cały czas...,a czasu mało.zbyszekm80 pisze:kubik_CDTi, nagrałeś już to porównanie?
:>
Postaram się koło świąt coś nagrać.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie Gru 25, 2011 17:06 ]
http://www.youtube.com/watch?v=tgvw40k1ZlM Corsa z Opera vs. http://www.youtube.com/watch?v=8KYGK8ZmHb8 Zafira z CD30Mp3,która jak wiemy super wygłuszona nie jest pod koniec pokazuje to wysiadając z auta,na początku prezentuje ustawienia audio.
3 typy muzyki,różnica jest,szczególnie,że w Corsie wcześniej było cd30 a wjechała Opera więc różnicę czułem.
Starałem się stworzyć podobne warunki,te same płyty,podobny poziom głośności,nagrywanie na wysokości uszu kierowcy.
Oceńcie sami
Każda opera ma wyjście na wzmacniacz,nie każda ma mp3.
Różnica jest naprawdę spora,a Corsa jest słabiej wygłuszona.
Z perspektywy Corsy wiem jak było na cd30 a jak jest na operze.
Nie chciało mi się bawić do tego stopnia co by przerzucać radia między samochodami.
Im głośniej tym większa różnica,czystość i dynamika dźwięku na operze, jest naprawdę na wysokim poziomie,czego niestety trochę brakuje w CD30/mp3.Nagranie nie do końca to oddaje,poza tym pełny equalizer daje możliwość dopieszczenia ustawień.
Trochę inny jest wygląd menu i trzeba się przyzwyczaić,że duża gałka jest od nawigacji,a mała od głośności,ale sam nie mam z tym problemów,przesiadając się na bieżąco.
Pozdrawiam
Różnica jest naprawdę spora,a Corsa jest słabiej wygłuszona.
Z perspektywy Corsy wiem jak było na cd30 a jak jest na operze.
Nie chciało mi się bawić do tego stopnia co by przerzucać radia między samochodami.
Im głośniej tym większa różnica,czystość i dynamika dźwięku na operze, jest naprawdę na wysokim poziomie,czego niestety trochę brakuje w CD30/mp3.Nagranie nie do końca to oddaje,poza tym pełny equalizer daje możliwość dopieszczenia ustawień.
Trochę inny jest wygląd menu i trzeba się przyzwyczaić,że duża gałka jest od nawigacji,a mała od głośności,ale sam nie mam z tym problemów,przesiadając się na bieżąco.
Pozdrawiam
Wczoraj sam wymieniłem CD30 na CDC40 Opera. Nie miałem jeszcze czasu zabrać się za głośniki ale i bez ich wymiany różnica jest kolosalna. Nagle pojawiły się basy, dzwięk jest soczysty i z przyjemnością chce się radio podgłaśniać.
Wydaje mi się że wymiana głośników w CD30 na lepsze nic nie da, to radio po prostu więcej nie potrafi.
Co do CDC40 Opera, jest to jedyne radio Opla z wyjściem 2x45+3x20
Wszystkie pozostałe CD30/CD50/70/90 mają 4x20.
Wydaje mi się że wymiana głośników w CD30 na lepsze nic nie da, to radio po prostu więcej nie potrafi.
Co do CDC40 Opera, jest to jedyne radio Opla z wyjściem 2x45+3x20
Wszystkie pozostałe CD30/CD50/70/90 mają 4x20.
Wyświetlacz z Vectry przerobię na Zafirę jak mi go wyśleszMiCooL pisze:Czy radio z Vectry CDC 40 Opera+ wyświetlacz z tego auta będzie pasować do Zafiry??
Pozostaje różnica w panelu radia.Zafira ma łamany, Vectra prosty.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.