Problem z podświetleniem radia
Moderator: Sebu$
-
fazz
Problem z podświetleniem radia
Witam
Może, ktoś zna przyczynę, a mianowicie, postanowiłem wymomtować radio w celu sprawdzenia czy na obudowie nie ma kodu zabezpieczającego - niestety nie.
Podczas demontażu użyłem oryginalnych kluczy do wyjęcia, nie wypinałem żadnej kostki z tyłu radia, jednak po zamontowaniu nie działa podświetlenie, a konkretnie gdy otworzę zamek i drzwi zapala się na kilka sekund podświetlenie oprócz radia ( w radiu świeci się tylko pokrętło od głośności).
Dodam tylko, że po włączeniu świateł podświetlenie działa normalnie
Może ma ktoś pomysł co mogło się stać.
Może, ktoś zna przyczynę, a mianowicie, postanowiłem wymomtować radio w celu sprawdzenia czy na obudowie nie ma kodu zabezpieczającego - niestety nie.
Podczas demontażu użyłem oryginalnych kluczy do wyjęcia, nie wypinałem żadnej kostki z tyłu radia, jednak po zamontowaniu nie działa podświetlenie, a konkretnie gdy otworzę zamek i drzwi zapala się na kilka sekund podświetlenie oprócz radia ( w radiu świeci się tylko pokrętło od głośności).
-
Anony Mous
Moim zdaniem wszystko jest ok.Podświetlenie radia zapala się po włączeniu dopiero.Niepotrzebnie demontowałeś radio,bo kodu tam nie znajdziesz,ponieważ logowane jest fejsem.fazz pisze:Witam
Temat powinien być w dziale ZB..raczej
-
Anony Mous
Przypadek jaki opisałeś w pierwszym poście występuje również w moim aucie,ponieważ w ustawieniach automatycznych świateł mam wybrany wariant eko.Czyli po odpaleniu auta radio jest podświetlane dopiero po jego włączeniu...a przed podświetlany jest tylko wyłącznik wł/wył.
Jeśli chcesz aby radio było podświetlane po otwarciu drzwi można to ustawić fejsem.Po samym wyjęciu radia z kieszeni i włożeniu nie powinno się nic przestawić.
Jeśli chcesz aby radio było podświetlane po otwarciu drzwi można to ustawić fejsem.Po samym wyjęciu radia z kieszeni i włożeniu nie powinno się nic przestawić.
-
fazz
-
Anony Mous
Tego przypadku nie zauważyłem u siebiefazz pisze:po wyjęciu radia zauważyłem jeszcze jedną sprawę, a konkretnie w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce dosłownie na sekundę zapali się podświetlenie radia i klimatyzacji i zgaśnie
Jeśli taka temperatura utrzymuje się w trasie po przejechaniu kilku kilometrów to termostat jest do wymiany.Jeśli masz DPF to powinieneś wymienić termostat jak najszybciej.fazz pisze:A tak przy okazji z innej beczki temperaturę silnika podczas jazdy mam 66-68 st. czy muszę wymienić termostat?
-
fazz
-
Anony Mous
Koledzy na forum pisali,że można dezaktywować wcześniejsze ustawienia świateł pokrętłem od świateł tzn polega to na szybkim przekręceniu pokrętła max w prawo a następnie w lewo.Nigdy tego nie testowałem.Na pewno ktoś podpowie.
W najgorszym przypadku można to ustawić fejsem jeśli nie występuje u Ciebie jakiś błąd...mam na myśli to zapalanie na chwilę i gaśnięcie.
W najgorszym przypadku można to ustawić fejsem jeśli nie występuje u Ciebie jakiś błąd...mam na myśli to zapalanie na chwilę i gaśnięcie.
-
fazz
Witam
Mam taki oto problem, po odblokowaniu zamka i otwarciu drzwi kierowcy zapalało się podświetlenie radia, panelu od klimatyzacji i sterowanie na kierownicy.
Aż do momentu, kiedy przyszedł mi do głowy pomysł aby wymontować radio w celu sprawdzenia, czy nie ma tak kodu (później doczytałem na forum, że kodu tam nie będzie bo radio jest logowane do auta), po włożeniu radia w kieszeń, przy otwarciu drzwi nie zaświeca się radio, a dokładnie zaświeca się podświetlenie pokrętła od głośności.
Może ktoś pomóc w przywróceniu stanu pierwotnego.
Mam taki oto problem, po odblokowaniu zamka i otwarciu drzwi kierowcy zapalało się podświetlenie radia, panelu od klimatyzacji i sterowanie na kierownicy.
Aż do momentu, kiedy przyszedł mi do głowy pomysł aby wymontować radio w celu sprawdzenia, czy nie ma tak kodu (później doczytałem na forum, że kodu tam nie będzie bo radio jest logowane do auta), po włożeniu radia w kieszeń, przy otwarciu drzwi nie zaświeca się radio, a dokładnie zaświeca się podświetlenie pokrętła od głośności.
Może ktoś pomóc w przywróceniu stanu pierwotnego.