Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czy są jakieś przeciwskazania dotyczące montażu na okres zimowy kawałka kartonu za grillem? Chodzi mi o to, czy montując ten karton powinienem na coś zwrócić uwagę.
Nie ma zadnych. Wiele aut tak ma sam też tak kiedyś robiłem. W niczym to Ci nie przeszkodzi a pomóż napewno pomoże. Tak samo jak obwijanie akumulatora styropianem
W tym wypadku uważać trzeba na wskaźnik temperatury gdyż łatwo w bezmroźny dzień w korkach zagotować silnik..Jak wymieniłem termostat to nie mam problemów z trzymaniem temperatury,może tylko z tempem nagrzewania ale to uroda diesli a wkładka niewiele pomoże...
...pomoże, pomoże. Tu nie chodzi o problemy z termostatem, tylko o to, że diesel generalnie się wolniej nagrzewa a jeszcze jak go rano przy lekkim mrozie lodowate powietrze okłada z każdej strony to nie wiadomo kiedy się zagrzeje. Trzeba jednak pamiętać aby nie przesadzić i nie zatkać na ament całej chłodnicy. ja co roku stosuje zasłonki dolnej i górnej atrapy i chwalę sobie to rozwiązanie a problemów z termostatem nie mam.
twardypt91 pisze:Czy są jakieś przeciwskazania dotyczące montażu na okres zimowy kawałka kartonu za grillem? Chodzi mi o to, czy montując ten karton powinienem na coś zwrócić uwagę.
Przede wszystkim nie karton jak już chcesz wepchnąć tylko np podkład pianki pod panele,a to dla tego bo jak w cieplejsze ale mokre dni karton zmoknie i masz jedno wielkie g......... przed chłodnicą.Po zamontowaniu takiej pianki należy wyciąć otwór dla wlotu powietrza do filtra bo inaczej załapiesz muła bo przepływka zadziała.
Ja robie teraz krótkie trasy więcej miasto więc mam podzieloną na pół tą pianke i jedną jadąc na dalszą trase wyjmuje jedną część,choć termostat mam dobry ale temperature łapie długo.
jeśli termostat jest sprawny, na zimnym silniku działa tylko mały obieg, obieg przez chłodnicę jest wyłączony, jeśli zasłanianie chłodnicy coś Ci daje, to masz zepsuty termostat, aczkolwiek takie zasłanianie ma swój plus - syf z drogi, błoto śniegowe z solą nie leci na chłodnicę
cieniassss pisze:jeśli termostat jest sprawny, na zimnym silniku działa tylko mały obieg, obieg przez chłodnicę jest wyłączony, jeśli zasłanianie chłodnicy coś Ci daje, to masz zepsuty termostat, aczkolwiek takie zasłanianie ma swój plus - syf z drogi, błoto śniegowe z solą nie leci na chłodnicę
Cieniassss, sorry ale masz rację tylko w połowie, przeczytaj proszę mój post nieco wyżej bo nie chce mi się pisać kolejny raz tego samego.