A jednak można tylko czemu w takim języku
Moderator: Sebu$
A jednak można tylko czemu w takim języku
przeglądając inne fora napotkałem ciekawą sprawe
http://www.youtube.com/user/PepaS1972
może kiedyś i u nas jakiś specjalista wpadnie na podobny pomysł
Robi sięgroouby pisze:przeglądając inne fora napotkałem ciekawą sprawe
Czy mam przez to rozumieć, że również potrafisz aktywować te funkcje?DJ_Tomcat pisze:Robi sięgroouby pisze:przeglądając inne fora napotkałem ciekawą sprawe
Te funkcje nie sa zaimplementowanie fabryczne, ale mozna je doprogramowac
Niedlugo pewnie wrzuce jakies screeny.
DJ_Tomcat pisze:Te funkcje nie sa zaimplementowanie fabryczne, ale mozna je doprogramowac
No to teraz kolego czekam na na Twoją odpowiedź, ponieważ bardzo, ale to bardzo mnie to zainteresowało, tylko że ja mam CD70z CID-em. Pytanie tylko o koszty, oraz o ewentualne skutki uboczne tych modyfikacji. Monitoring DPF-u to byłaby naprawdę przydatna funkcja.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Do tego wystarczy troszkę przyzwyczajenia i o-c, który kupisz za niewielki e pieniądze w Chinachaszifo pisze:Monitoring DPF-u to byłaby naprawdę przydatna funkcja.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Bodek
- Zafiromaniak
Każdy z nas wie, że wypalanie następuje co pewien dystans. Dla jazdy po mieści jest to inna wartość, na trasie inna. Nikt nie każe chodzić z laptopem do auta co drugi dzień. Jeżdżąc po mieście robię około 400 kilometrów (średnio), a na trasie nie ma to znaczenia i tak ciężko zauważyć, że akurat filtr się wypala.przemeks pisze:Przyzwyczaić to się można do wszystkiego, ale nie porównujmy targania laptopa do auta, wyciągania zaślepki i wpinania O-C z wyzej prezentowanym rozwiązaniem...
Pozostaje oczywiście kwestia nakładu pracy/pieniędzy, ale poczekajmy aż wypowie się zainteresowany.
Jasne, że chciałbym mieć info na wyświetlaczu, że właśnie się zaczęło wypalanie, ale jak mam to być jakaś doróbka, z którą nie wiadomo co będzie lub będzie kosztowna - to nie ma to żadnego sensu.
Jak kogoś wkurza to wyciąć.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heh, ja tylko wyraziłem swoją opinię, każdy może mieć swoją...
Widocznie Adaś Opel był tego samego zdania co kolega Bodek_K i dlatego olał kwestie informowania użytkownika auta o stanie DPF, niech się kierowca domyśli...
Moim zdaniem, im więcej informacji dostaję ze strony auta, tym mniej musze się domyślać/szybciej można zdiagnozować usterkę.
Widocznie Adaś Opel był tego samego zdania co kolega Bodek_K i dlatego olał kwestie informowania użytkownika auta o stanie DPF, niech się kierowca domyśli...
Moim zdaniem, im więcej informacji dostaję ze strony auta, tym mniej musze się domyślać/szybciej można zdiagnozować usterkę.
- Bodek
- Zafiromaniak
To, że nas jako użytkowników olali to wiadomo, to, że jest to totalny bubel - też.przemeks pisze:Heh, ja tylko wyraziłem swoją opinię, każdy może mieć swoją...
Jasne i tu oczywiście popieram, że jest to dobry kierunek i czym więcej informacji tym lepiej, zważywszy, że jeździmy Oplami.
Dokładnieprzemeks pisze:Poczekajmy wiec na propozycje cenowe, czy skórka będzie warta wyprawki
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 12:59 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.