[A]Montaż modułu dziennych świateł
Trutniak - ale koledzy Cię przetrzymali ...
No dobra - bede ten pierwszy - Wajda ani Szpilberg to z Ciebie na pewno nie wyrośnie
Filmik fajnie pokazuje, to co chyba wielu z nas zaczęło interesować w tym temacie, sam sposób montażu tez jest ok. Domyślam się, że to pierwsze dni po montażu (świateł oczywiście) ale trapi mnie pytanko - czy nie można jakoś pochować tych wszystkich kabli? Też zacząłem myśleć o tym module ale może któryś z kolegów podpowie ciekawy sposób na ukrycie kabli?
A za pomysł i odwagę
Powodzenia w dalszej produkcji
No dobra - bede ten pierwszy - Wajda ani Szpilberg to z Ciebie na pewno nie wyrośnie
Filmik fajnie pokazuje, to co chyba wielu z nas zaczęło interesować w tym temacie, sam sposób montażu tez jest ok. Domyślam się, że to pierwsze dni po montażu (świateł oczywiście) ale trapi mnie pytanko - czy nie można jakoś pochować tych wszystkich kabli? Też zacząłem myśleć o tym module ale może któryś z kolegów podpowie ciekawy sposób na ukrycie kabli?
A za pomysł i odwagę
Powodzenia w dalszej produkcji
...no nareszcie , teraz mogę już odetchnąć...
dzięki tomekkrzyzak za miłe słowo...
od zamontowania minęło już sporo czasu ale kabli nie chowałem bo miałem zrobić zdjęcia , a zbierałem się do tego że aż wstyd , teraz idzie zima i się zebrałem ....., bo muszę te kable pochować gdyż wyglądają jakby były z innej bajki przepięte , jak już coś wymyślę dam fotki - to na pewno przed zimą hi hi ....
jeszcze raz dzięki za dobre słowo dla ciebie z sokiem malinowym - takie piłem w Szczytnie.....
dzięki tomekkrzyzak za miłe słowo...
od zamontowania minęło już sporo czasu ale kabli nie chowałem bo miałem zrobić zdjęcia , a zbierałem się do tego że aż wstyd , teraz idzie zima i się zebrałem ....., bo muszę te kable pochować gdyż wyglądają jakby były z innej bajki przepięte , jak już coś wymyślę dam fotki - to na pewno przed zimą hi hi ....
jeszcze raz dzięki za dobre słowo dla ciebie z sokiem malinowym - takie piłem w Szczytnie.....
- opelmen
- Mieszkaniec
- Imię: Janusz
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Trutniak, ja również stawiam za pomysł i filmiki poglądowe.
Ja u siebie mam - jak niektórzy przeczytali - swojskiej roboty przekaźnik "K59" a teraz chyba się skuszę na ten patent, o którym mowa.
Wymyśliłem, żeby nie komplikować sobie życia :>, w miejsce bezpiecznika 32 wpiąć szeregowo miniaturowy przełącznik z bezpiecznikiem i gdy w razie kontroli nie będzie się "podobał" patent z tym modułem "oszczędnościowym" to błyskawicznie przełączę na K59 co powinno zmienić opinię kontrolującego
Ja u siebie mam - jak niektórzy przeczytali - swojskiej roboty przekaźnik "K59" a teraz chyba się skuszę na ten patent, o którym mowa.
Wymyśliłem, żeby nie komplikować sobie życia :>, w miejsce bezpiecznika 32 wpiąć szeregowo miniaturowy przełącznik z bezpiecznikiem i gdy w razie kontroli nie będzie się "podobał" patent z tym modułem "oszczędnościowym" to błyskawicznie przełączę na K59 co powinno zmienić opinię kontrolującego
ja miałem montować ledy do jd ale po podpowiedziach zdecyduję się na ten "patent" jak pomyślę żę na tych temperaturach mam wycinać kratki i szukać plusa po stacyjce pod blokiem i mam stracić połowę dnia to wolę zamontować w/w modół a w razie problemów z miśkami otwieram maskę wypnę bezpiecznik i wszystko wraca do normy Trutniak dzięki za podpowiedz (pod jakie kolory podłączałeś sterowanie z MOD chodzi mi o drogowe i mijania ) pozdrawiam
Fliztar
Chłopaki jutro zejdę do garażu i spiszę co i jak.
kontaktowałem się z wykonawcą tych ''bajerów'' kupując wołajcie ZKP!, może coś zaowocuje w % dla następnych... :>
na znanym portalu aukcyjnym występuję jako ''Piękny Marian'' jakby co.....
[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 21:44 ]
fliztar,
przew. fioletowe (u mnie czarne) podłączałem do przew. białych w światłach drogowych,
przew. zielony do szaro-czarnego świateł pozycyjnych lampy lewej(bliżej aku/modułu)
nic nie podłączamy do mijania - bo zgodnie z przepisami DRL - światła dzienne nie mogą się palić wraz z pozycjami i/lub mijania.
jakbyś miał jakieś problemy to daj znać... ja jestem totalnym laikiem w tych sprawach a dałem radę... a ci goście co to produkują też na pewno odpowiedzą Ci na każde pytanie ja ich męczyłem chyba ze 2 tygodnie...
kontaktowałem się z wykonawcą tych ''bajerów'' kupując wołajcie ZKP!, może coś zaowocuje w % dla następnych... :>
na znanym portalu aukcyjnym występuję jako ''Piękny Marian'' jakby co.....
[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 21:44 ]
fliztar,
przew. fioletowe (u mnie czarne) podłączałem do przew. białych w światłach drogowych,
przew. zielony do szaro-czarnego świateł pozycyjnych lampy lewej(bliżej aku/modułu)
nic nie podłączamy do mijania - bo zgodnie z przepisami DRL - światła dzienne nie mogą się palić wraz z pozycjami i/lub mijania.
jakbyś miał jakieś problemy to daj znać... ja jestem totalnym laikiem w tych sprawach a dałem radę... a ci goście co to produkują też na pewno odpowiedzą Ci na każde pytanie ja ich męczyłem chyba ze 2 tygodnie...
- opelmen
- Mieszkaniec
Kto się zastanawia to wydaje mi się, że jest teraz okazja i promocja w jednym - za tę samą cenę są te moduły z wbudowanym CLH
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-modul ... 41641.html
Kto się zastanawia to wydaje mi się, że jest teraz okazja i promocja w jednym - za tę samą cenę są te moduły z wbudowanym CLH
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-modul ... 41641.html
Kolego opelmen upewnij się że ten zestaw pasuje do Zafira!!!
podaj im markę i model auta, wiem że do naszych aut muszą być inne moduły.
ten jest MOD-100 a ja mam 101(bez clh - może to ta różnica- nie wiem)
a poza tym gratuluję zakupu
podaj im markę i model auta, wiem że do naszych aut muszą być inne moduły.
ten jest MOD-100 a ja mam 101(bez clh - może to ta różnica- nie wiem)
a poza tym gratuluję zakupu
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 08:19 przez Trutniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- opelmen
- Mieszkaniec
Upewniłem się - odpowiedź brzmi (cyt.):Trutniak pisze:Kolego opelmen upewnij się że ten zestaw pasuje do Zafira!!!
"Pasują bez problemu."
ten moduł pasuje do każdej furki. Montowałeś, podłączałeś to wiesz co jest potrzebne aby działał. CLH wcale nie musisz wykorzystywać
Jeśli się podłączy (dodatkowy jeden przewód) to drogowe doświetlają przez 10s światłami o mocy50%...