Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Julek999, z tego co mi błyska w głowie to w Piasecznie pod Warszawa jest zakład który naprawia sterowniki, dokładnego adresu nie pamietam ale pisałem juz kiedyś o nich na forum.
firek pisze:Julek999, z tego co mi błyska w głowie to w Piasecznie pod Warszawa jest zakład który naprawia sterowniki, dokładnego adresu nie pamietam ale pisałem juz kiedyś o nich na forum.
wracając do tematu, pomimo szukania uporczywie usterki w elektronice samochodu(wskazania tekie z serwisu opla oraz wielu innych mechaników) przyczyna kołysania silnika i innych objawów np. szarpania okazała się inna!!! autko mam właśnie odebrać od "dobrego" mechaniora , który znalazł powód, a mianowicie problem tkwił w łańcuchu rozrządu który był przestawiony o 3 zęby!!! to własnie stanowiło cały problem, dodatkowo takie przestawienie łańcucha, troszkę wypaliło zaworki, także usterka przez wielu wskazywana na elektroniczną okazała się typowym błędem mechanicznym!!! pozdrawiam
Szukam sterownika do DTL i w zwiazku z tym mam pytanie ,czy kazdy sterownik z DTL pasuje ( astra wectra) czy numery musza sie zgadzac? No i czy pasuje z DTH?
Wiem, że to temat o Zafirze A, ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnego do ZB. Mam pytanie: Czy można zaktualizować sterownik silnika w ZB na nowszy jeśli został wycięty DPF? Chodzi mi o aktualizację w serwisie. Czy nie będą robić problemu i czy to jest wogóle możliwe?
norbert_p, takie pytanie pojawiło się już przy okazji dyskusji o wycince DPF'a, o ile dobrze zrozumiałem aktualizacja softu spowoduje, że to co zostało zmienione w sterowniku po usunięciu DPF'a zostanie utracone i będziesz miał problem, bo nowy soft przywróci programowo istnienie tego cuda techniki
o ile dobrze zrozumiałem aktualizacja softu spowoduje, że to co zostało zmienione w sterowniku po usunięciu DPF'a zostanie utracone i będziesz miał problem, bo nowy soft przywróci programowo istnienie tego cuda techniki
Właśnie tego się boję. Czy nie można jednak poprosić, aby GM wgrało najnowszy soft do wersji BEZ DPF-a?