Maglownica
Moderator: Sebu$
Maglownica
Mam luzy na maglownicy jak zdjąłem gumową osłonę z lewej strony maglownicy to widać tam luz i słychać pukanie .Czy ktoś już to naprawiał , jak to naprawić , czy rozglądać się za nową .
Czy pukanie słychać podczas jazdy ?? W jakich okolicznościach puka (przy skręcaniu, dziura w drodze itp) ??
Pytam bo sam nie wiem czy nie mam tego samego.
Pytam bo sam nie wiem czy nie mam tego samego.
Jeszcze w zależności gdzie jest ten luz na listwie czy drążku osiowym.
http://www.super-czesci.pl/imgparts/27/27678.jpg
http://www.super-czesci.pl/imgparts/27/27678.jpg
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Dołączę się do tematu, jako że dość mocno cieknie mi płyn wspomagania z maglownicy i trzeba coś z tym zrobić. Pytanie jest, czy regenerować, czy kupić nową firmy np. Lauber. Regeneracja wyniesie około 500-600 złotych, nowa za 1200. Słyszałem, że regeneracja wystarcza na jakieś 2 lata i potem znowu. Jeśli to prawda, to nie ma sensu tego robić. Proszę o wszelkie porady.
Dziękuję!
Dziękuję!
Błękitna Zocha z Białołęki
To, że regeneracja starczy na 2 lata to bzdura, kwestia fachowca i podzespołów użytych do regeneracji. Ja bym nowej nie kupował.dzarko pisze:Dołączę się do tematu, jako że dość mocno cieknie mi płyn wspomagania z maglownicy i trzeba coś z tym zrobić. Pytanie jest, czy regenerować, czy kupić nową firmy np. Lauber. Regeneracja wyniesie około 500-600 złotych, nowa za 1200. Słyszałem, że regeneracja wystarcza na jakieś 2 lata i potem znowu. Jeśli to prawda, to nie ma sensu tego robić. Proszę o wszelkie porady.
Ze swojej strony mogę Ci podać naprawdę dobry punkt - ul. Strzelecka 28 - firma Maglo, czy jakoś tak
pozdr
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Ok, dzięki. Jeśli tak to wygląda, to pewnie spróbuję regeneracji.Woytas pisze: To, że regeneracja starczy na 2 lata to bzdura, kwestia fachowca i podzespołów użytych do regeneracji. Ja bym nowej nie kupował.
Ze swojej strony mogę Ci podać naprawdę dobry punkt - ul. Strzelecka 28 - firma Maglo, czy jakoś tak
pozdr
Strzelecka to blisko mnie. Robiłeś coś u nich osobiście? Jakie ceny?
Błękitna Zocha z Białołęki
dzarko, oni mają 2 punkty. Drugi jeszcze bliżej Ciebie (Kołacińska 4) . Robiłem u nich 2 maglownice (nubira II i w peugocie)...ceny - to aktualnie - nie wiem, bo ja robiłem kilka latek temu wtedy płaciłem 350 za nubirę i 380 za peugota, ale dałem namiar kilku znajomym, w tym jednemu w wakacje br. i jest zadowolony z usługi i ceny .
Najlepiej zadzwoń tam:
Strzelecka
Kołacińska
pozdr
Najlepiej zadzwoń tam:
Strzelecka
Kołacińska
pozdr