Problemy z użytkowaniem interfejsów do diagnostyki Opli

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#46 Post autor: Anony Mous »

A odczytywałeś błędy fejsem ?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2011, 10:13 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.

kicaj

#47 Post autor: kicaj »

zizitop901 pisze:świerzak
świeżak...
zafira 2009 1,7td
nie bylo takiego silnika w zafirze B
zizitop901 pisze:Po podłaczeniu opcoma wywala mi problem z komunikacja z klima i brak foni
jakie bledy dostajesz, da sie je skasowac?

zizitop901

#48 Post autor: zizitop901 »

jestem dysortografa więc cory za orty. błędy brak błedów kodów tylko tekst: problem z komunikacją i pod spodem komunikacja z klikmatyzajcą i brak foni radio na panelu liczników swieci sie żółty kluczyk w aucie, nie idzie tego skasować. bynajmniej opcom nie umie. :roll:

[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 09:09 ]
jest 1,7 jak ten http://otomoto.pl/C21756888.html

[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 09:16 ]
albo jak ten http://autolans.otomoto.pl/opel-zafira- ... 07114.html

[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 09:16 ]
powiedzcie mi czy jest opcja wpięcia sie bezpośrednio w ecu silnika? czy klimy?

[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 09:21 ]
ti więcej http://www.autocentrum.pl/oceny/opel/za ... 2009-2011/ ale nie o tym zagadałem

[ Dodano: Sro Lis 16, 2011 10:33 ]
fesjem? mam opcoma i interfejs do niego i przez ząłze diagnostyczne pod popielniczka sie wpiołem

grze123

#49 Post autor: grze123 »

proszę o podpowiedź...

norbert_p

#50 Post autor: norbert_p »

grze123 pisze:proszę o podpowiedź...
A skąd masz oprogramowanie? Z chomika? A może odpaliłeś na fejsie oryginalne oprogramowanie? No to masz problem... Bo zablokowałeś sobie OC. Na amen, prawie.

kjolsztyn

#51 Post autor: kjolsztyn »

Mam OC i po podlaczneiu nie wszystkie opcje mi dzialaja. Moge odczytywac kasowac bledy, podgladac parametry silnika, podwozia, skrzyni itp. Ale jak chce wejsc w centralny obwod sterowniczy lub w tylni itp czyli wszelkie ustawienia komfortu, swiatel, radia, wyswietlacza itp to jest brak komunikacji i nic nie moge odczytac albo zrobic.
Moze mial ktos juz taki problem i cos doradzi?

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#52 Post autor: MieHor »

Problem tkwi w elektronice samego interfejsu, masz uszkodzony/e przekaźnik/i sterujące pinami obsługującymi te moduły

kjolsztyn

#53 Post autor: kjolsztyn »

aha. czyli nic z tym juz nie da sie zrobic? bo nie podejmuje sie wymieniac przekaznikow.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB

#54 Post autor: Bodek »

kjolsztyn pisze:aha. czyli nic z tym juz nie da sie zrobic? bo nie podejmuje sie wymieniac przekaznikow.
nie ma sensu, lepiej dać 27$ ;) - wiadomo gdzie i za co
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
#55 Post autor: MieHor »

Niestety z tego źródełka są co raz gorszej jakości, właśnie pod względem montażowym i zastosowanych elementów, loteria jeszcze większa niż Lotto :lol:

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#56 Post autor: Bodek »

MieHor pisze:Niestety z tego źródełka są co raz gorszej jakości, właśnie pod względem montażowym i zastosowanych elementów, loteria jeszcze większa niż Lotto :lol:
Obojętnie gdzie byś kupił to raczej jest jeden dostawca, czyli Chiny, więc jakość kupionego w Anglii czy w Azji będzie identyczna, co nie zmienia faktu, że wykonanie tego jest bardzo kiepskie i tu Cię popieram, że jakości tu nie ma żadnej.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#57 Post autor: KIT GTO »

Bodek_K pisze:
MieHor pisze:Niestety z tego źródełka są co raz gorszej jakości, właśnie pod względem montażowym i zastosowanych elementów, loteria jeszcze większa niż Lotto :lol:
Obojętnie gdzie byś kupił to raczej jest jeden dostawca, czyli Chiny, więc jakość kupionego w Anglii czy w Azji będzie identyczna, co nie zmienia faktu, że wykonanie tego jest bardzo kiepskie i tu Cię popieram, że jakości tu nie ma żadnej.
tylko że nie z jednej "fabryki" pochodzą

Anony Mous

#58 Post autor: Anony Mous »

Mam dwa z FC jeden był skręcony do góry nogami :) diody aż przez naklejkę wystawały :).

Oba działają.

gramsiu

#59 Post autor: gramsiu »

witam.
też jestem nowym uzytkownikiem i staram sie zakupić jakiś interfejs do odczytywania i kasowania błędów, zczytywania danych itp. bo czasami sie pojawiają.
czytałem na forum, że na allegro właściwie nie znajdziemy odpowiedniego do ZB.
poszukałem na allegro i znalazłem do nowym modeli m.in Opla taki interfejs:
http://allegro.pl/interfejs-opel-astra- ... 50298.html
czy może ktoś używa takowego? czy warto jest zakupić? użytkownik podpowiedział, że jak najbardziej bedzie kompatybilny z moją Zośką: 1,9 CDTI 120KM 2007r.
proszę o radę.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#60 Post autor: Bodek »

gramsiu pisze:witam.
też jestem nowym uzytkownikiem i staram sie zakupić jakiś interfejs do odczytywania i kasowania błędów, zczytywania danych itp. bo czasami sie pojawiają.
czytałem na forum, że na allegro właściwie nie znajdziemy odpowiedniego do ZB.
poszukałem na allegro i znalazłem do nowym modeli m.in Opla taki interfejs:
http://allegro.pl/interfejs-opel-astra- ... 50298.html
czy może ktoś używa takowego? czy warto jest zakupić? użytkownik podpowiedział, że jak najbardziej bedzie kompatybilny z moją Zośką: 1,9 CDTI 120KM 2007r.
proszę o radę.
pozdrawiam
Harry200 pisze:OP-COM do całego samochodu,ELM327 ale to tylko do podstaw w silniku i kasowanie błędów silnika..
Przeczytaj ten temat od początku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”