[B]Wymiana żarników ksenonowych - komentarze
-
smaru
[B]Wymiana żarników ksenonowych - komentarze
Komentarze do tutka: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=9937
Dzięki wielkie - napewno się kiedyś przyda...
btw akumulator odpinałeś???
Dzięki wielkie - napewno się kiedyś przyda...
btw akumulator odpinałeś???
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 20:06 przez smaru, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Grisza
-
kubik_CDTi
Już się ze mnie tak nie śmiej i tak miałem wymianę w cenieGrisza75 pisze: nie ma potrzeby zdejmowania zderzaka i jeśli nie podejmiecie się wymiany samodzielnie, to nie dajcie się żadnemu warsztatowi naciągnąć na taką operację (niektórzy zapragną ją również połączyć z regulacją świateł, co z pewnością znajdzie odzwierciedlenie w wysokości rachunku za usługę wymiany żarników )
-
Grisza
wcale się nie śmieję - skoro Tobie tak nakłamali, to komuś innemu też mogli.kubik_CDTi pisze: Już się ze mnie tak nie śmiej
Nie twierdzę, że trzeba robić wszystko samemu przy samochodzie (sam też oddaję samochód do warsztatu jak czegoś mi się nie chce robić samemu
-
kubik_CDTi
-
Grisza
przebieg 186 tys km. Z fabryki moja ZB wyjechała z żarnikami Philips XenStart, a teraz włożyłem Osram Xenarc Original (66144).kubik_CDTi pisze:Po jakim przebiegu wymieniałeś?
Jakie teraz włożyłeś żarniki?
Należy pamiętać,że dopiero po ok miesiącu dwóch osiągają należytą barwę temperaturową.
Wiem, że barwa się lekko zmieni (a szkoda, bo to co jest teraz bardzo mi odpowiada
-
kubik_CDTi
-
leszal
Cześć,
ja też ostatnio zmieniałem na Osramy 66144 , poprzednio miałem Philipsy.
Przebieg 215 tyś.
Wymieniłem ponieważ ilość światła była mniejsza niż w żony samochodzie ze zwykłymi żarówkami H7.
No i trochę lipa
Barwa światła wpada w żółty , na starych palnikach wpadała w niebieski.
Teraz z ilością światła na drodze lepiej , ale szału nie ma
Możliwe że soczewkę i odbłyśniki trzeba przeczyścić/regenerować ... U mnie jak się patrzy w soczewke to jest taka zamglona.
Palniki kupiłem prosto od producenta więc oryginalność jest 100% ( bałem się kupować na Allegro ze względu na podróbki - a odróżnić ich się nia da )
Jak to wygląda u Was ?
pozdr.
Przebieg 215 tyś.
Wymieniłem ponieważ ilość światła była mniejsza niż w żony samochodzie ze zwykłymi żarówkami H7.
No i trochę lipa
Teraz z ilością światła na drodze lepiej , ale szału nie ma
Palniki kupiłem prosto od producenta więc oryginalność jest 100% ( bałem się kupować na Allegro ze względu na podróbki - a odróżnić ich się nia da )
Jak to wygląda u Was ?
pozdr.
-
Grisza
u mnie póki co idealnie białe światło - ani nie wpada w żółty, ani w niebieski. Zobaczymy za miesiąc, bo póki co mają jakieś 100km przebieguleszal pisze:Cześć,
No i trochę lipaBarwa światła wpada w żółty , na starych palnikach wpadała w niebieski.
Jak to wygląda u Was ?
-
smaru
podobno one potrzebuja ok 100godzin żeby sie rozświetlić - na poczatku barwa jest biała cieplejsza - po tym czasie robi się "zimniejsza" czyli bardziej niebieska - ja nie wymieniałem ale słyszałem takie opinie i w aukcjach wielu sprzedawców to opisuje - może to kwestia tego właśnieleszal pisze:
No i trochę lipaBarwa światła wpada w żółty , na starych palnikach wpadała w niebieski.
Teraz z ilością światła na drodze lepiej , ale szału nie maMożliwe że soczewkę i odbłyśniki trzeba przeczyścić/regenerować ... U mnie jak się patrzy w soczewke to jest taka zamglona.
pozdr.
-
klosow
Potwierdzam. Wymieniałem u siebie w Vectrze. Tam były D2S. Wybrałem Philipsy. Pierwsze 2 miesiące świeciły na zielono-żółto, potem pojawiła się ciepła biel aby po roku przejść w zimną biel. Niestety przez 3 lata nie uzyskały bladoniebieskiej poświaty jaką miały poprzednie palniki.smaru pisze:podobno one potrzebuja ok 100godzin żeby sie rozświetlić ...
Inna sprawa, że te, które kupiłem miały trochę inny numer niż te stare. Okazało się, że tych już nie produkują (były zbyt niebieskie wg aktualnie obowiązujących norm).
-
uyssy