[B]Dodatki, pakiety stylizacyjne

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

[B]Dodatki, pakiety stylizacyjne

#1 Post autor: rhaaziel »

Czołem!

Czy ktoś orientuję się jakie są ceny pakietu OPC line (tylko progi i nakładki na przedni i tylny zderzak)?

Zastanawiam się nad dorzuceniem sobie takiego zestawu, w szczególności interesują mnie progi gdyż z prawej mam lekkie wgniecenie spowodowane wyrwaną osłona silnika (pisałem kiedyś o tym wypadku). Same progi wyglądałyby jednak troszkę śmiesznie i wypadałoby dokupić nakładki zderzaków.

Rozważałem też Irmschera ale ceny ścięły mnie z nóg i z pewnością nie wydam tysiąca euro na takie rozwiązanie (http://www.irmscher.de/uk/). obawiam się jednak, że w ASO zestaw OPC line może być równie drogi :/

Niestety na alledrogo, nie widzę progów do ZB (do ZA są), może ktoś ma jakieś namiary na firmy tuningowe które oferują takie dodatki do ZB.

Z góry bardzo dziękuję, pzdr!
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 10:33 przez rhaaziel, łącznie zmieniany 3 razy.
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#2 Post autor: Lorry »

Też drąże ten temat i :

Kupić zderzak przedni i tylni z dokładką nie jest wiekszym problemem, z progami się jeszcze nie spotkałem... Można by się bawić z jakimś delikatnym uniwersalnym wzorem...

Są ori Irmiego albo Steinmentz'a dokładki na alle ale po ok 500zl... ewentualnie ebay.de bo z tego co pamietam jakies niezalezne firmy robiły coś na nich wzorowanego... Cena troszkę niższa, ale też nie mała...

F-19

#3 Post autor: F-19 »

Nowe dodatki OPC można kupić tylko w ASO ceny są raczej zaporowe jedna listwa progowa to ok 700zł (w podkładzie przygotowana do malowania) dokładki podobnie lub trochę więcejza sztukę. Cena jest minusem natomiast reszta to same plusy. Elementy wykonane są z tworzywa na bazie poliuretanu (elastyczne) i doskonale spasowane, ich montaż to sama przyjemność (klej do szyb). Nie polecałbym produktów z laminatów bo progi wyglądają na pierwszy rzut oka ok ale po dokładnym przyjrzeniu się może już tak różowo nie być. Forma musi być wykonana perfekcyjnie żeby na całej długości progu powierzchnia była idealna, laminat też musi być bardzo dobrej jakości a to kosztuje. Dlatego często powierzchnia progu po pomalowaniu wygląda jak fale Dunaju bo wykonawca na czymś oszczędził. Oryginały to elementy wykonane metodą wtrysku. Używane same dokładki rzadko się pojawiają bo odcinanie dokładki od zderzaka i czyszczenie powierzchni jest pracochłonne.Tak jak pisał przedmówca sensownym i jeszcze w miarę tanim rozwiązaniem jest poszukanie używanych zderzaków z dokładkami lub zderzaków z wersji OPC , gorzej może być z progami ale też się trafiają (oczywiście oryginały)

Awatar użytkownika
rhaaziel
Zafiromaniak
Model:

#4 Post autor: rhaaziel »

Mając na uwadze to co napisaliście jedynym cenowo rozsądnym wyjściem będzie śledzenie na ebay'u czy czasem nie pojawią się jakieś zderzaki ;)
Astra G 1.6 X16SZR (w gazie) - sprzedana
Zafira B 1.9 Z19DTH (chip V-Tech) - sprzedana
...teraz japoniec...

Woytas

#5 Post autor: Woytas »

Dla potomnych: m.in.allegrowicz TUNINGPOL1 wykonuje udane no name'y (nakładki na progi) do ZB (OPC Line look) po 370PLN za kpl. Jakość: jeszcze mi nie znana (poznam wiosną ;) ).
Dokładki na zderzaki: trzeba śledzić portale aukcyjne ;)
Dokładka przód, trafiona na alledrogo (oczywiście z demontażu) 250 PLów, tył - cały zderzak z dokładką 400PLNów
Daszek - od TFBtuning jakość - 1 klasa

m@@rcin

#6 Post autor: m@@rcin »

Zderzak tylni mozna juz za 300 zl wyrwac tylko trzeba podzwonic :) wiem po sobie

Dokladke na przod polecam od TFB wysztko pasuje :)

Daszek tak jak Woytas pisze tez TFB tez polecam :)

Progi duzo telefonow i nawet w PL trafia sie orginaly :D w moim przypadku bylo to 300 za szt. czyli cena bardzo atrakcyjna, a z tego co wiem TuningPol forme robil z orginalnych progow :) co do jakosci sie nie wypowiem bo nie mialem w rekach :)

DaRek7

#7 Post autor: DaRek7 »

Woytas pisze:Dla potomnych: m.in.allegrowicz TUNINGPOL1 wykonuje udane no name'y (nakładki na progi) do ZB (OPC Line look) po 370PLN za kpl. Jakość: jeszcze mi nie znana (poznam wiosną ).
Nie chciałbym robić reklamy ale nakładki na progi z tej właśnie firmy są OK, wymagają małej "kosmetyki" i dopracowania ale jak za te pieniądze to można się pobawić! Ja mam takowe zamontowane, co prawda, podobno były to jedne z pierwszych wyprodukowanych przez nich więc może dlatego... może będą trzymali jakość! Jedynie trzeba uważać żeby gdzieś nimi nie uderzyć bo na pewno popękają, nie jest to taki materiał jak w oryginale. Jedyne co mnie zraziło do tej firmy to dość długi czas oczekiwania i bardzo kiepski kontakt zarówno telefoniczny jak i mailowy.

Przemcio

#8 Post autor: Przemcio »

A jak wam się podoba TO

Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

Przemcio pisze:A jak wam się podoba TO
grill jest fajny ale dokładka wygląda jak by Zosia była przygotowana do odgarniania śniegu :lol: ale u gustach się nie dyskutuje :>

Arek_23

#10 Post autor: Arek_23 »

STEINMETZ jest do bani :/ Nie podoba mi się strasznie

wozny83

#11 Post autor: wozny83 »

Panowie sorka za OT ale mam taką prośbę może mi ktoś z was podać jaki jest wymiar progu od koła do koła bo zastabnawiam się czy progi od zafiry B nie podejdą do astry H kombi

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#12 Post autor: Bodek »

wozny83 pisze:Panowie sorka za OT ale mam taką prośbę może mi ktoś z was podać jaki jest wymiar progu od koła do koła bo zastabnawiam się czy progi od zafiry B nie podejdą do astry H kombi
Jak dla mnie to wyglądają troszkę inaczej:

ZB:

Obrazek

AH:

Obrazek

długości nie mam.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
Mucha
Świeżak
Imię: Błażej
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#13 Post autor: Mucha »

Woytas pisze:Daszek - od TFBtuning jakość - 1 klasa
Czy userzy nadal podtrzymują klasę wykonania tego daszka do ZB , jestem na etapie zamawiania i chciałbym się upewnić że daszek z tej firmy TFBtuning to nie bubel???

Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Peugeot 308SW
Model: P308
Oznaczenie silnika: A20DTH

#14 Post autor: paweldm »

Ktoś może wrzucić fotki z założonymi dodatkami od TFBtuning albo Auto-Tuning z Łodzi. Na razie chcę dołożyć dokładkę przedniego zderzaka.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”