Bagażnik - porządek

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
fliztar
Bywalec
Model:

Bagażnik - porządek

#1 Post autor: fliztar »

Witam wszystkich jak do tej pory w bagażniku nie wozilem nic mam zafure dopiero od 6-dni i co ciekawego zauważyłem we Wszystkich Świętych w bagażniku kwiaty znicze i wio do przodu na cmętarzu wszystko wymieszane i tu moje pytanie czy ma ktoś jakiś patent na zagospodarowanie bagażnika niewiem jakieś siatki lub cokolwiek myślałem o gumach ale niema zaczepów oprucz tych na trójkąt i przy kanapie ale to mało czekam na propozycję pozdrawiam :driver:
Fliztar

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

Kolego fliztar było trochę tego na forum. Wystarczy troche dobrych chęci i temat się znajdzie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fliztar
Bywalec
Model:

#3 Post autor: fliztar »

Szukałem lecz nie znalazłem do zafiry A do zafiry B są organizery ale co z A :/
Fliztar

darkp1

#5 Post autor: darkp1 »

Ale kolega nie pyta co wozimy, tylko jak rozmieścić to co wozimy, żeby się nie przemieściło ;)

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

Uchwyty są nie tylko przy klapie ale i przy tylnych fotelach. Widać je jak otworzysz tylne drzwi i lekko odsuniesz kanapę. Też się kiedyś o to pytałem bo ich nie zauważyłem.

Ja mam w bagażniku skrzynkę składaną przymocowaną linką tak jak widać na tej focie:

Obrazek

Michallot te linki które podałeś akurat nie są na temat tego topika.

shell'a

#7 Post autor: shell'a »

również używam takiej skrzynki , bardzo poręczna - tylko ja mam niebieski kolor :lol:

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
Imię: Jorg
Auto: VW Turan była zafira DTL
Model: Turan
Oznaczenie silnika: AVQ
#8 Post autor: Dziadek13 »

Ja mam pod stale przewożoną walizeczką z narzędziami podklejony rzep który nie pozwala sie przesuwać a apteczke na rzepie mam przyczepioną do oparcia tylnego rzędu i jest git.
Można to stosować do wszystkich elementów przewożonych a rzep przyklejamy taśmą dwustronną.

Anony Mous

#9 Post autor: Anony Mous »

Torbę na rzep z LIDL-a też mam i mam tam podstawowe narzędzie itp.

Ale tutaj raczej chodzi o bagaż wożony co jakiś czas w bagażniku, a nie o narzędzie i wtedy taka skrzyneczka zdaje egzamin.

Inne skrzynki widoczne na mojej fotce raczej nie są cały czas w bagażniku. Są na fotce bo akurat coś przy Zośce grzebałem i nie chciało mi się ich nosić do czasu zakończenia prac

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
#10 Post autor: Dziadek13 »

celius pisze:Ale tutaj raczej chodzi o bagaż wożony co jakiś czas w bagażniku, a nie o narzędzie i wtedy taka skrzyneczka zdaje egzamin.
Tak może coś pomoże szeroki pas lub dwa z rzepami od spodu który zapina sie do przewożonego bagażu a rzepy trzymią żeby sie nie przesuwał,potem odpinamy pasy i chowiemy na zaś.Lub kupujemy dużą siatke rozpinamy ją na podłodze bagażnika są uchwyty i do niej mocujemy bagaż.

caarl

#11 Post autor: caarl »

dobry pomysł z tymi rzepami

Awatar użytkownika
Dziadek13
Zafiromaniak
#12 Post autor: Dziadek13 »

Do rzeczy takich jak apteczka i innych które mogą wisieć to na stałe montuje rzep i wieszam na oparciach tylnych siedzeń i sobie wiszą zaś do przewożonych stale rzeczy rzep też na stałe i nie przesuwają sie po bagażniku.Z resztą idzie kupić rzepy już z klejem z jednej strony i można przyklejać jak nie to kupić taśme dwustronną do listew samochodowych i podkleić rzepy z pasmanterii.

depechetom

#13 Post autor: depechetom »

ja w bagażniku wożę 3 skrzynki :) skrzynię z głośnikiem basowym, skrzyneczkę (koszyk) na drobiazgi i skrzynkę z narzędziami... nic sie nie przesuwa i nie lata po bagażniku bo jakoś się dopasowało :)

Tommy

#14 Post autor: Tommy »

U mnie również skrzyneczka unieruchomiona linką. Natomiast skrzyneczka narzędziowa
z organizerem zaopatrzona w rzep i wszystko na swoim miejscu.
:driver:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”