[A] Dzienne światła LED
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Oto jak zainstalowałem światła LED do jazdy dziennej, w środku zamiast 60cm mam 57cm. Mam nadzieję, że nikt się do tego nie przyczepi.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 12:14 przez timi68, łącznie zmieniany 1 raz.
- timi68
- Zafiromaniak
U Ciebie też wygladaja bardzo dobrze. Masz podłączane do żarówek czy przekaźników ?pietrek1979 pisze:Wygląda to bardzo profesjonalnie.
- timi68
- Zafiromaniak
Jak zauważyłeś czytając posty mogłeś domyślić, że tylko jeden wymiar nie jest idealny. Co do drugiej części pytania to nie bardzo je rozumiem. Swiatła do jazdy dziennej mają się zapalać automatycznie po kilku sekundach od momentu uruchomienia silnika i wyłączać się już po załączeniu świateł postojowych, a nie dowrotnie.oliw3r pisze:mierzyłeś na jakiej wysokości masz te światła i jaki jest rozstaw między nimi?, do tego czy włączając ledy automatycznie wyłączą się światła mijania?
jakie kupiłeś, z modułem?pawko81 pisze:dziś również założyłem ledy na przód tylko podpiąłem je do wycieraczek co mi za bardzo nie pasuje bo sie zapalają gdy przekręce tylko kluczyk
gdzie podłączyć te ledy żeby się załączały po odpaleni silnika???
Jak tak to +/- z akku, ten 3 kabelek pod żarówkę pozycyjną i śmiga
kupiłem te
http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 70294.html
i mam podłączone pod pozycyjne i pod wycieraczki ale gdy przekręcę kluczyk bez uruchamiania silnika to mi sie te ledy zapalają a chcciałbym żeby świeciły dopiero po odpaleniu silnika
http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 70294.html
i mam podłączone pod pozycyjne i pod wycieraczki ale gdy przekręcę kluczyk bez uruchamiania silnika to mi sie te ledy zapalają a chcciałbym żeby świeciły dopiero po odpaleniu silnika
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 19:39 przez pawko81, łącznie zmieniany 1 raz.
po pierwsze: zły link do aukcjipawko81 pisze:kupiłem te
http://allegro.onet.pl/swiatla-jazdy-dz ... -i19951702
a po drugie: światła zawsze się włączą po przekręceniu zapłonu nawet bez uruchomiania silnika (przynajmniej ja się nie spotkałem z innym rozwiązaniem :> )
- timi68
- Zafiromaniak
Ja podłączyłem tak.pawko81 pisze:dziś również założyłem ledy na przód tylko podpiąłem je do wycieraczek co mi za bardzo nie pasuje bo sie zapalają gdy przekręce tylko kluczyk
gdzie podłączyć te ledy żeby się załączały po odpaleni silnika???
Masa podpięta jest do akumlatora aby nie była zależna od żarówek. Następnie przeciągnąłem przewód zasilający do wnętrza samochodu do przkażnika ( który wyłącza ledy po włączeniu świateł pozycyjnych ) a następnie sterownika ( który opala ledy po uruchomieniu silnika ). Mam założony także wyłącznik, którym mogę wyłączyć ledy na postoju.
- timi68
- Zafiromaniak
Ja do tej pory miałem podobnie, tylko zamiast ledów świeciły mi światła mijania. Ale ponieważ do jazdy dziennej nie ma obowiązku włączania świateł pozycyjnych zarówno z przodu jak i z tyłu, zamontowałem wraz z ledami przekaźnik, który wyłącza ledy już przy postojowych. Można wyłączać przy światłach mijania jeśli ktoś chce. Niemniej jednak, przy złych warunkach pogodowych ( deszcz, mocne zachmurzenie ) i tak należy włączyć światła mjania.Jacek2308 pisze:Ale zdaje się że chodzi oto by wyłączało je przy włączaniu świateł mijania a nie pozycyjnych bo ledy mogą świecić łącznie z pozycją.