Podłokietnik kierowcy i pasażerów na tylnej kanapie
Moderator: Sebu$
arash przykręcony to on nie jest odpada razem z tym plastykiem maskującym, śrub żadnych tam nie ma szczerze to nawet nie było by do czego ich przykręcić no chyba że czegoś tam brakuje.
Co do pręta to jest ale wychodzi razem z podłokietnikiem po włożeniu go z podłokietnikiem do fotela nic nie zaskakuje/przytrzymuje pręta w fotelu aby ten z niego nie wylatywał.
Na moje oko albo tam czegoś brakuje albo coś jest zepsute
darkp1 tylko żeby ustawić wysokość podłokietnika to najpierw coś musi ten pręt/bolec zatrzymać w fotelu. Czyli jak dla mnie wymagane by było jakieś kliknięcie że coś zaskoczyło.
Aktualnie to działa na zasadzie wkładania palca do butelki jak włożę to się trzyma ale jak puszczę to opadnie i bez żadnej siły można go z fotela wyciągnąć.
Co do pręta to jest ale wychodzi razem z podłokietnikiem po włożeniu go z podłokietnikiem do fotela nic nie zaskakuje/przytrzymuje pręta w fotelu aby ten z niego nie wylatywał.
Na moje oko albo tam czegoś brakuje albo coś jest zepsute
darkp1 tylko żeby ustawić wysokość podłokietnika to najpierw coś musi ten pręt/bolec zatrzymać w fotelu. Czyli jak dla mnie wymagane by było jakieś kliknięcie że coś zaskoczyło.
Aktualnie to działa na zasadzie wkładania palca do butelki jak włożę to się trzyma ale jak puszczę to opadnie i bez żadnej siły można go z fotela wyciągnąć.
na moje masz poprostu nie kompletny podłokietnik. musi być przykręcony żeby ci nie wypadł podczas jego używania,pręt musi miec zawleczke-której tez nie posiadasz i pewno cos w mechanizmie też czegoś brakuje jeżeli nie spełnia swojej funkcji... poszukaj na forum było o rozbieraniu mechanizmu podłokietnika.. zobacz tu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... k&start=15
Ja mam pytanko do tych co mają podłokietnik nie oryginalny montowany w tunel środkowy. Znalazłem takie coś na allegro i dziwi mnie jedna uwaga na skanie z instrukcji montażu (o czym nie jest wspomniane w dość dobrym opisie na aukcji) jest tam napisane że podłokietnik tylko do samochodów bez ogrzewania tyłu kabiny - czyli bez tych kratek nawiewu z tyłu tunelu środkowego. Zastanawia mnie czy wogóle są takie Zafiry bez tego nawiewu i czy na pewno jak mam te kratki to nie użyję tego podłokietnika ? Niestety ale oryginalnego podłokietnika nie mam bo poprzednik nie dał - a jest zdemotowany z powodu urwania - nie wiem nawet co jest popsute i czy zakup samego ramienia oryginalnego nie byłby zbędny gdyż jest coś urwane w mechanizmie w fotelu.
Witam
Jeśli chodzi o podłokietnik montowany na tunelu to wszystkie ZAFI od 1998r. miały z tyłu kratki nawiewu. Ja osobiście nie polecam tego montowanego na tunelu środkowym dlatego że nie przesuwa się z fotelem i dla niższej osoby nie będzie użyteczny, natomiast ten przykręcany do fotela cały cas ma znormalizowaną lokalizację tj. przesuwa się razem z fotelem. Tak wogóle to należało by sprawdzić czy jest kompletny mechanizm odchylając plastik z tyłu tyłu fotela. Pozdrawiam
Jeśli chodzi o podłokietnik montowany na tunelu to wszystkie ZAFI od 1998r. miały z tyłu kratki nawiewu. Ja osobiście nie polecam tego montowanego na tunelu środkowym dlatego że nie przesuwa się z fotelem i dla niższej osoby nie będzie użyteczny, natomiast ten przykręcany do fotela cały cas ma znormalizowaną lokalizację tj. przesuwa się razem z fotelem. Tak wogóle to należało by sprawdzić czy jest kompletny mechanizm odchylając plastik z tyłu tyłu fotela. Pozdrawiam
Do kolegi kris,:
Co do tego modelu podłokietnika to polecam zakup w serwisie OPLA. Cena ta sama i nie ma problemu z montażem (sam takiego używam i jestem b.zadowolony). Ale wydaje mi się że temat podłokietnika był już poruszany i wstawiałem tam swoje fotki.
Do kolegi bogus95,:
Nie zgodzę się z Tobą. Ten typ prezentowany przez kris, ma regulowaną górną część tzn. wysuwaną do przodu i do tyłu oraz regulację wysokości.
Podsumowując POLECAM
Co do tego modelu podłokietnika to polecam zakup w serwisie OPLA. Cena ta sama i nie ma problemu z montażem (sam takiego używam i jestem b.zadowolony). Ale wydaje mi się że temat podłokietnika był już poruszany i wstawiałem tam swoje fotki.
Do kolegi bogus95,:
Nie zgodzę się z Tobą. Ten typ prezentowany przez kris, ma regulowaną górną część tzn. wysuwaną do przodu i do tyłu oraz regulację wysokości.
Podsumowując POLECAM