Kody błędów
Moderator: Mariusz
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Problemem naszych ZB jest kiepska jakość instalacji elektrycznej, a ściślej mówiąc bardzo szybko gniją przewody, śniedzieją styki we wtyczkach i gniazdach i to właśnie te elementy są przyczyną wielu dolegliwości elektroniki. Więcej na ten temat mógłby powiedzieć kolega tico0, bo przez dłuższy czas z tym się borykał zanim znalazł faktyczne przyczyny pojawiających się usterek i błędów
PrzemekM, auto nie było bite, a sterownik przeglądałem i wygląda ok. (dla ciekawych jest między nadkolem po stronie kierowcy a zderzakiem...) miejsce niefortunne bo i brudzić się może...
przeglądaliśmy też złączki i przewody... ale przeoczyć zawsze coś można.
w sobotę pewnie skończy się na wizycie w aso.
przeglądaliśmy też złączki i przewody... ale przeoczyć zawsze coś można.
w sobotę pewnie skończy się na wizycie w aso.
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem Zafiry 1,8 z 2002 roku. Sprawdziłem czy samochód wyświetli błędy metodą gaz-hamulec i wyświetlił jeżeli dobrze liczę to błędy są następujące:
1525
1550
A może źle liczę to podaje link:
http://www.youtube.com/watch?v=_ZH0yn-7z-w
Co to są za numery błędów, nie mogę nigdzie znaleźć co mogą oznaczać i co z nimi zrobić?
Jestem nowym użytkownikiem Zafiry 1,8 z 2002 roku. Sprawdziłem czy samochód wyświetli błędy metodą gaz-hamulec i wyświetlił jeżeli dobrze liczę to błędy są następujące:
1525
1550
A może źle liczę to podaje link:
http://www.youtube.com/watch?v=_ZH0yn-7z-w
Co to są za numery błędów, nie mogę nigdzie znaleźć co mogą oznaczać i co z nimi zrobić?
Witam, w mojej ZB 1.9 120KM po podpięciu interfejsu wyskakuje błąd P0380-08 i oznacza błąd wstępnego podgrzania silnika, świece wymieniłem 2 miesiące temu...co zrobić, wymienić aby było dobrze ? często trzeba dłużej pokręcić rozrusznikiem żeby zapaliła. Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
P0641: Moduł ECM wykrył nieprawidłowości napięcia 5V, Awaria obwodu
Moduł sterujący silnika (ECM) posiada kilka 5-V układów odniesienia. Nie wiem tylko co znaczy tak końcówka,to może być napięcie niższe albo wyższe od 5V..Może to oznaczać uszkodzenie na przykład przewodu do zasilania jakiegoś czujnika albo samego czujnika..
Moduł sterujący silnika (ECM) posiada kilka 5-V układów odniesienia. Nie wiem tylko co znaczy tak końcówka,to może być napięcie niższe albo wyższe od 5V..Może to oznaczać uszkodzenie na przykład przewodu do zasilania jakiegoś czujnika albo samego czujnika..
zczytałem taki bład w mojej zofii,znalazłem takie cos:czujnik temperatury cieczy przekładniowej ale o co w tym chodzi? zafira a 2000 rok Z18XE