Siatka grodziowa bagaznika

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Marekww33

#16 Post autor: Marekww33 »

kris pisze:hmmm patrzyłem w miarę dokładnie i nic nie zauważyłem.
Widzisz czerwone kółko? Uchwyt troszkę nie wyraźny ale, widać w którym jest miejscu wystarczy trochę przesunąć środkową kanapę :D

Obrazek

el_guapo

#17 Post autor: el_guapo »

Marekww33 pisze: a zafira A ponad 100zł
Wiec jeśli pasuje od jakieś astry, vectry lub omegi to po co przepłacać :D
Wymiary siatki od Vectry B znalezione na allegro

Obrazek

vegassss

#18 Post autor: vegassss »

Witam Panowie.

Ja posiadam taką kratę

Obrazek

jest oryginalna do ZA

Chce przerejestrować Zosie na osobówkę i potrzebne mi są pasy bezpieczeństwa do 6 i 7 fotela.

Jak ktoś będzie zainteresowany taką kratką, to z chęcią się zamienie. 8)

basista

#19 Post autor: basista »

vegassss, vegassss, Masz jeszcze ta kratke? Musze zarejestrowac moje auto jako ciezarowe, a nigdzie nie moge takowej kratki dostac. Chetnie odkupil bym od Ciebie.

darkp1

#20 Post autor: darkp1 »

basista, Pisz do vegassss, na PW ;) Ale patrząc po jego aktywnośći, to raczej Ci nie odpisze.

lukasz kolata

#21 Post autor: lukasz kolata »

rafknaf,no teraz juz wiem :piwo: :)

ICE_MAN
Świeżak
Model:

#22 Post autor: ICE_MAN »

Witam. Powiedzcie mi jak się ową siateczkę otwiera, tzn trzeba odkręcić ten plastik spod środkowych foteli czy jest jakiś myk by ją rozwinąć ?

Szuwarek
Mieszkaniec
Imię: Andrzej
Auto: ASTRA-G + ZAFIRA-A
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z22SE
#23 Post autor: Szuwarek »

Ja mam zwijaną - z siatki - może są metalowe ale jeszcze takiej nie widziałem.

Awatar użytkownika
bykmark
Mieszkaniec
Imię: Marek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#24 Post autor: bykmark »

Doom

#25 Post autor: Doom »

Cena powalająca :D Mam w domu 2 siatki od Astry G i Vectry B, obie siatki są identyczne. Obie w standardzie mają za krótkie pasy do mocowania na dole. Teraz pytanie da się coś z tym zrobić ? Chciałbym ich użyć żeby nie kupować nowej specjalnie do ZA...

Awatar użytkownika
bykmark
Mieszkaniec
Imię: Marek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z18XE
#26 Post autor: bykmark »

Doom pisze:Cena powalająca :D Mam w domu 2 siatki od Astry G i Vectry B, obie siatki są identyczne. Obie w standardzie mają za krótkie pasy do mocowania na dole. Teraz pytanie da się coś z tym zrobić ? Chciałbym ich użyć żeby nie kupować nowej specjalnie do ZA...
2 możliwości:
1. dowiązać sznurki do posiadanej tym samym będą dłuższe :)
2. przeczytać uważnie ogłoszenie http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=10023 i nie dać się powalić :) - pisze do negocjacji

lysy80

#27 Post autor: lysy80 »

Witam.
Mam pytanko.Czy ktoś próbował zabarwić siatkę na jakiś kolor np. czarny? Jeżeli tak to czym i jaki był efekt.
Mnie osobiście oryginalny kolor srednio pasuję i myslę nad barwą.

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#28 Post autor: Tunio999 »

lysy80 pisze:Witam.
Mam pytanko.Czy ktoś próbował zabarwić siatkę na jakiś kolor np. czarny? Jeżeli tak to czym i jaki był efekt.
Mnie osobiście oryginalny kolor srednio pasuję i myslę nad barwą.
Proponuję barwnikiem do tkanin :P
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

marrrcin

#29 Post autor: marrrcin »

Oryginalny kolor tych siatek jest dopasowany do podsufitki samochodu (mniej więcej oczywiście). Jeśli Ci ten kolor nie pasuje ze względów estetycznych, (gust to gust i nie ma o czym mówić), to owszem spróbuj jakoś go zabarwić, wspomnianym powyżej barwnikiem do tkanin, albo nie wiem, sprayem jakimś, jak uważasz. Tylko po co psuć coś co Opel wymyślił, znaczy się kolor standardowy tej siatki? Ale decyzja należy do Ciebie. Życzę powodzenia i czekam na efekty tzn. zdjęcia. Pozdrawiam

krzycho70
Świeżak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#30 Post autor: krzycho70 »

Witam
Mam pytanie w kwestii siatki do Zafiry A. Jaka jest różnica między kratką do ZA z rocznika 1999-2003 a 2004-2005. Posiadałem ZA 1999 po "odmłodzeniu" na 2004 kratka nie pasuje. W porównaniu do starszej ta po liftingu głębiej ma umieszczone mocowania. Pytanie moje jest takie: jak długie są te pręty (zagięte) do mocowania w suficie do ZA 04-05. Może można dospawać jakiś drut, pręt.
Dzieki

[ Dodano: Pon Lip 01, 2013 09:27 ]
poradziłem sobie z siatką. Po pierwsze miałem siatkę od Astry II - przeciąłem pręt z bolcem blokującym (ten który wchodzi w podsufitkę) miał długość 2cm przedłużyłem do 4.5cm. Siatka wchodzi idealnie do otworów mocujących. Muszę jedynie przedłużyć mocowania do uchwytów mocujących w podłodze, ponieważ pasy są za krótkie.

dzięki Marekww33 za foto gdzie zamocować siartkę w podłodze
POZDRAWIAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”