CB_Radio - jakie, gdzie i jak zamontować, anteny - jakie?

Tematy dotyczące CB - dla wszystkich modeli aut

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#46 Post autor: Lorry »

Ale ja mam benzyne i to pewnie dlatego :) Bo nowoczesne diesle generują spore zakłócenia

Robert4884

#47 Post autor: Robert4884 »

Lorry pisze:Ale ja mam benzyne i to pewnie dlatego :) Bo nowoczesne diesle generują spore zakłócenia
:? No właśnie, czy ktoś znalazł jakiś sposób na likwidacje zakłóceń w dieslu Zafirce B :?:

rysiaczek!vippp

#48 Post autor: rysiaczek!vippp »

Jedynie dobre radyjko równiez zainwestowałem w Presidenta antena ok 50 cm składana. Pózniej dodam coś więcej o radyjku i szczerze mówiąc nie narzekam ani na odbiór ani na zasieg.
Fakt że tysiaczek poleciał ale radyjko full wypasik.
Zośki B mają tyle elektroniki że zakłuceń mnogo, podjechałem do zakładziku powłączałem wszelkie dodatkowe urządzenia typu radio nawi wentylatory na maxa światła itp. Gość pomierzył czujniczkiem i dobrał najlepszy zestaw inne również presidenty miały gorsze osiagniecia. Więc polecam, model podam póżniej. :|

PS. Sprawdziłem i oczywiście mam WOLTERA :lol:

podbiel

#49 Post autor: podbiel »

walkera może

rysiaczek!vippp

#50 Post autor: rysiaczek!vippp »

A raczej napewno hihihi :lol:

jacek76
Mieszkaniec
Model:

#51 Post autor: jacek76 »

rysiaczek!vip pisze:Jedynie dobre radyjko równiez zainwestowałem w Presidenta antena ok 50 cm składana. Pózniej dodam coś więcej o radyjku i szczerze mówiąc nie narzekam ani na odbiór ani na zasieg.
Fakt że tysiaczek poleciał ale radyjko full wypasik.
Stać Cie to wywaliłeś tysiaka na nazwę. Ale czy to radio jest aż tak dobre że by dawać za nie tyle $$$.

Ja kupiłem alana 28 , stare dobre radio , przewlekaniec i antenę sirio ml-145 i jest na prawdę super. Za wszystko dałem 300 :)

rysiaczek!vippp

#52 Post autor: rysiaczek!vippp »

Zgodzę się z Tobą, miałem podobne- fakt że w innym aucie ale też nie narzekałem, chociaż dopiero teraz widze różnicę.
Poza tym zaciagnąłem opinii i zainwestowałem w lepsze radyjko, bo przybywa tego z każdym dniem i zakłóceń coraz więcej a u mnie zero szumów.
Dlatego jeśli ktoś prosi o poradę to mogę je z pewnością polecić. /cenę podałem orientacyjnie, a nie żeby sie chwalić/poza tym na allegro pewnie znajdzie sie taniej.

lukasus9

#53 Post autor: lukasus9 »

Bez emocji Panowie. Każdy ma takie radyjko jakie mu odpowiada i na jakie go stać ;)

Awatar użytkownika
kriss15
Debiutant
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: DTH
#54 Post autor: kriss15 »

Witam mała korekta do informacji którą podał BajBus , anteny samochodowej nie stroi się do radia tylko karoserii samochodu , to tak na marginesie . :)
Fale radiowe to moja pasja.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#55 Post autor: MieHor »

Edit:

tekst został usunięty przez autora
Ostatnio zmieniony 05 gru 2009, 21:51 przez MieHor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kriss15
Debiutant
#56 Post autor: kriss15 »

Kolego Miehor antenę dopasowuje się do środowiska w którym antena pracuje w przypadku samochodu jest to karoseria ,nie mam zamiaru się tu przechwalać ale profesjonalnie zajmuje sprzętem nadawczo odbiorczym od prawie 20 lat , jak chcesz bliższych informacji to pw. A tak w ogóle to nie masz pojęcia na temat dopasowania anten i to Twoja i tylko Twoja teoria jest bez pokrycia proponuje lekturę ,a później doradzanie.Bez urazy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#57 Post autor: MieHor »

Edit:

tekst usunięty przez autora
Ostatnio zmieniony 05 gru 2009, 21:50 przez MieHor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kriss15
Debiutant
#58 Post autor: kriss15 »

Drogi kolego skoro masz 30 letnie doświadczenie w tej dziedzinie to twoje stwierdzenie cyt (a jak użyjesz tego zestawu, np. w swoim domu to antenę stroisz do skorupy budynku? ) , choć też coś w tym jest jeżeli wiesz co to jest ( kont elewacji ) . To tyle przepraszam że trochę nie na temat ale tak to czasem jest .
Pozdrawiam i służę pomocą forumowiczom

lukasus9

#59 Post autor: lukasus9 »

Sami łącznościowcy :lol:
A ja w "serwisie CB" stroiłem radyjko z anteną i zestaw śmiga jak ta lala
I ja również pozdrawiam :!: ;)

Awatar użytkownika
kriss15
Debiutant
#60 Post autor: kriss15 »

lukasus9 twoja złośliwość (Sami łącznościowcy) trochę nie na miejscu forum ma komuś służyć ,a ty tylko stwierdziłeś (Sami łącznościowcy A ja w "serwisie CB" stroiłem radyjko z anteną) i też piszesz bzdury. Jak się nie znasz to nie pisz bzdur .

ODPOWIEDZ

Wróć do „CB Radio”