Prośba o radę przed zakupem Zafiry
Moderator: Tunio999
-
tomo_s
Prośba o radę przed zakupem Zafiry
Witam wszystkich kolegów !!!
Zamierzam zakupić Zafikę B i ma kilka pytań.
1. Czy silnik 1.9 CDTI ECOTEC 150KM jest godny polecenia?
2. Jak się sprawują skrzynię automatyczne w Zafirach?
3. Czy to prawda, że Zafiry B to najlepiej kupować po 2006 roku te starsze są bardziej awaryjne?
4. Co sądzicie to tym pojeździe http://allegro.pl/show_item.php?item=2067411988.
Pozdrawiam Tomek
Zamierzam zakupić Zafikę B i ma kilka pytań.
1. Czy silnik 1.9 CDTI ECOTEC 150KM jest godny polecenia?
2. Jak się sprawują skrzynię automatyczne w Zafirach?
3. Czy to prawda, że Zafiry B to najlepiej kupować po 2006 roku te starsze są bardziej awaryjne?
4. Co sądzicie to tym pojeździe http://allegro.pl/show_item.php?item=2067411988.
Pozdrawiam Tomek
-
Andrzej2503
To auto w lutym 2008 miało przebieg 108600km. Czyli normalny przebieg niemiecki 50 tys. rocznie.
Jej faktyczny obecny przebieg to coś około 300 tys. km.
podsumowując cena adekwatna to towaru.
Jeśli chcesz kupić diesla automata w tych kilometrach to przygotuj coś około 40 tys. zł
Pozdrawiam Andrzej
Ps.
Ad. pkt. 2 - automaty są bezawaryjne
Ad. pkt. 3 - bzdury!
Jej faktyczny obecny przebieg to coś około 300 tys. km.
podsumowując cena adekwatna to towaru.
Jeśli chcesz kupić diesla automata w tych kilometrach to przygotuj coś około 40 tys. zł
Pozdrawiam Andrzej
Ps.
Ad. pkt. 2 - automaty są bezawaryjne
Ad. pkt. 3 - bzdury!
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 22:09 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 1 raz.
-
danio
-
domek03
tomo_s,
Witaj
Nie jestem znawca motoryzacji, ale szukjac zafiry mialem zakupic 1,9 cdti i tylko z silnikiem 120. Slyszalem ze ten jest ekonomiczny. Natomiast rozmawiajac ze swoim kolega i przedstawiajac mu moje oczekiwania, jesli malo jezdze to bede mial problemy z filtrem czasteczek stalych. Obecnie szukam w benzynie 1,8 140 KM.
Witaj
Nie jestem znawca motoryzacji, ale szukjac zafiry mialem zakupic 1,9 cdti i tylko z silnikiem 120. Slyszalem ze ten jest ekonomiczny. Natomiast rozmawiajac ze swoim kolega i przedstawiajac mu moje oczekiwania, jesli malo jezdze to bede mial problemy z filtrem czasteczek stalych. Obecnie szukam w benzynie 1,8 140 KM.
-
domek03
-
Zyjon
-
Andrzej2503
-
jozek
-
Andrzej2503