Inne radio w miejsce fabrycznego...

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
depechetom

#16 Post autor: depechetom »

Proszę o pomoc! - co należy zrobić zeby po zamontowaniu radyjka inne niz fabryczne działało ono bez potrzeby wkladania kluczyka do stacyjki? Po wymianie nowe radio za każdym razem kiedy wyłącze zaplon wyłącza się a do tego kasuje się pamięć (ustawienia ekłalizera itp) :mysli: :cry:

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#17 Post autor: MieHor »

depechetom, przeczytaj ten temat - znajdziesz odpowiedź
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=4592

depechetom

#18 Post autor: depechetom »

dziękuję... już po zabiegu... proszę wywalić moje posty coby nie zaśmiecały :)

Arek_23

#19 Post autor: Arek_23 »

Panowie powiedzcie mi mam radio z Pioneera jak podlaczyc do niego spowrotem sterowanie w kierownicy. Komputer mam zwykly bez jakis spalan !

Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#20 Post autor: jendrek »

Arek_23 pisze:Panowie powiedzcie mi mam radio z Pioneera jak podlaczyc do niego spowrotem sterowanie w kierownicy.
Dobierz interfejs do radia.
http://www.tme.eu/pl/katalog/adaptery-d ... D100573%26

Arek_23

#21 Post autor: Arek_23 »

Nieumie dobrac tego interfejsa! Ale podobno go nie trzeba jest mozliwosc podlaczenia inna metoda musze poszukac jakiegos elektronika!

Mihó

#22 Post autor: Mihó »

To może chodziaż napiszesz jakie masz radio ?

Arek_23

#23 Post autor: Arek_23 »

jesli chodzi ci o nowe to Pioneer ale teraz nie jestem w aucie wiec dla twojego info potem ci napisze

dofik

#24 Post autor: dofik »

Odkopie temat bo konkretnego nie znalazłem czy ktoś ma radyjko 2 din-owe lub 1 din-owe które podłączył bez żadnego problemu chodzi mi o zakup tylko adaptera pod kierownice za góra 20 zł i wszystko działa jak wyświetlacz i sterowanie z kierownicy. :driver: ewentualnie samo sterowanie z kierownicy

kebul

#25 Post autor: kebul »

Dyskusja toczy się głownie o zafirze B a ja mam pytanie o zafirę A

czy taki Obrazek adapter będzie współpracował z MIDem zafiry A i z Radioodtwarzaczem CD/MP3/USB SONY CDX-GT450U

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#26 Post autor: marwisn »

kebul pisze:Dyskusja toczy się głownie o zafirze B a ja mam pytanie o zafirę A

czy taki Obrazek adapter będzie współpracował z MIDem zafiry A i z Radioodtwarzaczem CD/MP3/USB SONY CDX-GT450U
Nie będzie - tylko obsługa kierownicy. Pozatym nie widzę kabelka wpinanego w radio (sterowanie). Niekompletna ta fotka.

bamber8

#27 Post autor: bamber8 »

Witam mam zochę A z kompem,włożyłem nowe radyjko pioneera i interfejs czy jak tam,sterowanie z kierownicy działa ok a czy jest możliwość aby z radia na wyświetlaczu kompa pokazywało?

Awatar użytkownika
marwisn
Mieszkaniec
Model:

#28 Post autor: marwisn »

Nie ma takiej możliwości.

saturn

#29 Post autor: saturn »

chłopaki bardzo mnie ten temat interesuje.
Mam Zofię z 2002 roku. Właściciel przede mną zrezygnował z Oplowskiego radyjka na rzecz Clariona, bo chciał MP3 czytać. No i teraz mimo, że są guziki w kierownicy to nie działa. Możecie mi polecić jakiegoś "fachurę" w rejonie Krakowa (do 150 km) który wiedziałby jak to uruchomić? Ja nie mam kompletnie do tego głowy...

cebula1982

#30 Post autor: cebula1982 »

Jak pamietam to w Wieliczce gosciu robi interfejsy pod dane modele. Ja kupilem u Goscia fejs do kenwood-a i smiga. Cena okolo 160zl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”