Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jacek_Do pisze:Jako że w tej chwili mam kilka radyjek CB w domu to postaram się jutro nakręcić filmiki z :
- Uniden 520XL wersja filipińska
- Uniden 510XL wersja chińska
No to jestem ciekawy podłączyłem wczoraj swojego Unidena 520XL i antenkę Wilson Little Wil z chęcią nagrania dźwięku po rozkręceniu go na maxaa i uwierzcie mi - oprócz silnika nic nie słychać - porażka, a jeździ się całkiem przyzwoicie.
Czekam to porównam ze swoim, może u mnie jest coś nie tak.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Niestety, ale przebijanie silnika Zosi na CB nie jest domeną tylko radyjek niższych półek. Ja mam Albrecht-a AE 6890 z anteną Hustler IC-100. Podczas jazdy, gdy ktoś nadaje, słyszę w tle swój silnik. Słychać to na takiej zasadzie, jakby każdy z nadających podczas rozmowy grał na kompie w jakąś ścigałke. Po założeniu filtra trochę się to zniwelowało, ale nie do końca.
WhiteBoy pisze:Niestety, ale przebijanie silnika Zosi na CB nie jest domeną tylko radyjek niższych półek.
wygląda dokładnie na odwrót niż piszesz ... bo przecież President to chyba wysoka półka...i syfi strasznie w cdti....a biedny ALAN radzi sobie świetnie...
WhiteBoy pisze:Niestety, ale przebijanie silnika Zosi na CB nie jest domeną tylko radyjek niższych półek. Ja mam Albrecht-a AE 6890 z anteną Hustler IC-100. Podczas jazdy, gdy ktoś nadaje, słyszę w tle swój silnik. Słychać to na takiej zasadzie, jakby każdy z nadających podczas rozmowy grał na kompie w jakąś ścigałke. Po założeniu filtra trochę się to zniwelowało, ale nie do końca.
A próbowałeś kolego antenę zmienić np. na ML-145, bo Hustler IC-100 nie jest tą "górną półką", to raczej średnia antenka, a jeszcze jak nie zmieni się przewodu antenowego na przyzwoity to już po pierwszej zimie będzie kicha. U mnie na stałe zamocowana jest Indiana na klapie bagażnika i nie słyszę nic oprócz głosu nadającego. Jak tylko zrobię filmik to się pochwalę.
Panowie tu chodzi o dobre filtry w naszych CB,posiadam alan 48 plus multi i nie jest tak źle podczas rozmowy słychac modulację nadającego,a on tez mnie słyszy bez jazgotu.wyłanczając filtr na pulpicie radia CB mam silnik w głośniku CB .
testowałem też Lincolna i tez daje radę,ale te radio do auta jest troszkę za duże
piorun chcesz mi powiedzieć że lincoln ma takie filtry że wycinają zakłócenia w ZB? Jak możesz to nagraj to bo tylko to mnie powstrzymuje przed zakupem tego radia.
dofik pisze:piorun to ja zapytam gdzie jest w alanie 48 + multi ten filterek (jak go włączyć) przed chwilą przerzuciłem alana do zośki i słychać silnik
Pewnie już dawno znalazłeś ale jeśli nie, to jest przełącznik oznaczony ANL.
Jaki był efekt po włączeniu? Jestem żywo zainteresowany, bo mam radio bez ANL i mocno słychać silnik.
a ja przemyślałem zanim wcześniej napisałem posta ANL mam cały czas włączony myślałem że oprócz niego jeszcze da się coś pozmieniać niestety ale antek strasznie chodzi w Zośce w tygodniu przychodzi Johnny III i zobaczymy co z tego wyjdzie
dzisiaj jak się obrobię trochę z pracą to zamontuje radio i nagram filmik z alanem 48+multi a później zamiana go na johnnego III tylko nie obiecuje bo zabieram żonę do zakopanego na weekend a roboty mam przez to za 3 dni na dzisiaj :p
Ja mam u siebie STABO 3001e (johnny II) i antente sirio turbo 2000 zamontowany w uchwycie wg mnie zestaw super. Zasieg w mieście ponad 10km. Zadnych szumów od silnika nie ma - sprawdzałem na wszystkich od wycieraczek po dmuchawe, klime i spryskiwacze.