Problem z pierwszym odpaleniem auta - przyczyny i naprawa
Moderator: Sebu$
Koledzy,dziś rano próba uruchomienia Zosi zakończyła się porażką, przy kręceniu rozrusznikiem świeci się kontrolka /pomarańczowy zbiorniczek z trybikiem w środku i koreczkiem po prawej stronie/ do tego jeszcze wariują wszystkie zegary ,teraz ładuję aku ,wieczorem następna próba.Powiedzcie co oznacza ta kontrolka i zachowanie tych zegarów.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Witam Panowie, mam taki problem otóż jak mam zimny silnik to ciężko odpala tzn. nie chce odpalić. Komputer był podłączany wszystko jest wporządku. Niestety przyczyna naszła wraz z naszą kochaną zimą. Co może być przyczyną? Silnik to 2.0Di nie mogłem założyć nowego tematu więc piszę tutaj.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jaymzarf
- Mieszkaniec
- Model:
- Kontakt:
gulczas2706, a może zapowietrza się gdzieś? Wężyki przelewów, trójniki sprawdzone? W ostateczności uszczelnienie wtrysków lub co najgorsze - uszczelki w pompie.
No i pytanie - filtr odwodniony? Często ludzie zapominają o tym i w zimie zbiera się ogromna ilość wody. Szczególnie przy dużej wilgotności powietrza jaką teraz mamy...
No i pytanie - filtr odwodniony? Często ludzie zapominają o tym i w zimie zbiera się ogromna ilość wody. Szczególnie przy dużej wilgotności powietrza jaką teraz mamy...
Nie ma rzeczy niemożliwych, czasami tylko brakuje czasu, chęci... i funduszy...