[B]koło zapasowe czy zintegrowany zestaw naprawczy
-
MIRKO8
Witam wszystkich. Czytam te wszystkie dyskusje na temat koła zapasowego i nie wiem czy akurat w tym temacie piszę. Po zakupie mojej zafiry 2006 rok prod. okazało się ,że nie posiadam koła zapasowego (był zestaw naprawczy). Koło wymiar 16 cali już kupiłem, ale nie mam kosza do podwieszenia pod podłogą bagażnika. Na allegro wołają za taki około 2 stówki. Mając garaż z kanałem + migomat, + zdjęcia z allegro, mógłbym sam coś takiego stworzyć. Moje pytanie czy ma ktoś z szanownych kolegów jakiś namiar na wymiary techniczne tego kosza. Ewentualne rysunki. Z góry dzięki.
[ Dodano: Pon Sie 01, 2011 22:11 ]
A może podpowiedzcie w jaki dział to pytanie wkleić. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
[ Dodano: Pon Sie 01, 2011 22:11 ]
A może podpowiedzcie w jaki dział to pytanie wkleić. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-
danio
-
areek194
-
danio
-
Andy
U mnie dziś, w związku z pewnym incydentem, pierwszy raz musiałem koszyk odkręcac. Wcześniej tylko głowę wsadziłem i upewniłem się, że "coś" tam jest. Na szczęście był tam pełnowymiarowy Michelin.
-
darek_sc
Witam mam pytanie. Ja nie posiadam koszyka ani koła zapasowego. Mam tylko zestaw naprawczy taki płyn i kompresorek. Nie ma nawet lewarka w tym schowku na narzędzia. Czy u Was był lewarek? I jeszcze drugie pytanie ile powinno być końcówek do kompresorka? Bo ja mam tylko jedną i nie pasuje ona do kompresorka ;/ ani do opony. Wężyk mogę podłączyć do wentyla w oponie a do kompresorka nie mam tej końcówki odpowiedniej nakręcanej bo ta co jest nie pasuje. Może ktoś wrzucić fotke jak to u Was wygląda? I Czy ewentualnie można dokupić gdzieś tą końcówkę?
Sam wężyk odplątany z tej rolki nie pasuje trzeba chyba nakręcić nakrętkę?
tu poniżej wrzucam poglądową fotkę ( to nie z mojego auta)

Na żółto - tu mam jedną końcówkę włożoną, a ile powinno być?
na czerwono wkręt wężyka

na czerwono wkręt wężyka
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Hej ja tez mam kompresor i wszystko pasuje ,musisz dokładnie zobaczyć na końcówki bo inna jest do kompresora a inna do koła ,sprawdz.Ja i tak dokupiłem dojazdówkę na dłuże wyjazdy wkładam do bagażnika .Nie moge zamontować kosza orginalnego poniewaz mam podwójny wydech i w wersji OPC nie idzie go dołozyć .Ty pewnie bys mógł 
-
GOTI
Jak widać na rysunku poglądowym, jest większa ilość tych końcówek do kompresora:darek_sc pisze:Witam mam pytanie. Ja nie posiadam koszyka ani koła zapasowego. Mam tylko zestaw naprawczy taki płyn i kompresorek. Nie ma nawet lewarka w tym schowku na narzędzia. Czy u Was był lewarek? I jeszcze drugie pytanie ile powinno być końcówek do kompresorka? Bo ja mam tylko jedną i nie pasuje ona do kompresorka ;/ ani do opony. Wężyk mogę podłączyć do wentyla w oponie a do kompresorka nie mam tej końcówki odpowiedniej nakręcanej bo ta co jest nie pasuje. Może ktoś wrzucić fotke jak to u Was wygląda? I Czy ewentualnie można dokupić gdzieś tą końcówkę?
[url=http://img716.imageshack.us/img716/6144/dsc08163o.jpg]Obrazek[/URL]
na czerwono wkręt wężyka

-
darek_sc
Aha no to ja posiadam tylko tą jedną małą końcówkę a reszty nie mam. Kolega wyżej napisał że pasuje tylko żeby dobrze przymierzyć. Mianowicie jedna strona pasuje albo do koła i do kompresora a to powinno być w 2 strony bo inaczej jak napompuje? Ktoś wie gdzie można by dokupić takie końcówki co by pasowały do kompresora?GOTI pisze:Jak widać na rysunku poglądowym, jest większa ilość tych końcówek do kompresora:darek_sc pisze:Witam mam pytanie. Ja nie posiadam koszyka ani koła zapasowego. Mam tylko zestaw naprawczy taki płyn i kompresorek. Nie ma nawet lewarka w tym schowku na narzędzia. Czy u Was był lewarek? I jeszcze drugie pytanie ile powinno być końcówek do kompresorka? Bo ja mam tylko jedną i nie pasuje ona do kompresorka ;/ ani do opony. Wężyk mogę podłączyć do wentyla w oponie a do kompresorka nie mam tej końcówki odpowiedniej nakręcanej bo ta co jest nie pasuje. Może ktoś wrzucić fotke jak to u Was wygląda? I Czy ewentualnie można dokupić gdzieś tą końcówkę?
[url=http://img716.imageshack.us/img716/6144/dsc08163o.jpg]Obrazek[/URL]
na czerwono wkręt wężyka
Obrazek
-
darek_sc